Vi gör en tillbakablick till hur söndagsmiddagarna såg ut förr och sätter det i samband med vilka råvaror som fanns tillgängliga.
Vi lagar sedan en tre-rätters meny i säsong och avnjuter den tillsammans. Till det serveras goda svenska alkoholfria drycker.
Deltagarna arbetar i mindre grupper och arbetar enligt recept. Allt lagas från grunden utan tillsatser med ekologiska och närodlade råvaror så långt det är möjligt.
Kursen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska.
Alla är välkomna, att ha köks vana är bra!
Patricia Evans är mathantverkare och driver Fruktverkstan, med småskalig förädling av frukt, bär och grönsaker. Hon har lång erfarenhet av utbildning och är van matlagare. Hon är även engagerad ideellt i frågor kring hållbarhet och mat där hon inspirerar till goda måltider som är bra för planet och hälsa.
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept, burkar/flaskor och annat material ingår i avgiften.
Medborgarskolan har många andra spännande mat kurser att välja mellan. Varför inte prova Söndagmiddag – Fransk eller Vegetarisk. Läs mer på vår hemsida.
Ta med en kasse för att kunna med dina färdiga produkter hem.
Deltagaravgift: 1 295 kr
Summa: 1 295 kr