Vill du lära dig laga en traditionell svensk söndagsmiddag och återuppleva smakerna från förr? Den här kursen tar avstamp i klassisk svensk husmanskost och låter oss blicka tillbaka på gamla tiders "finmat" – med rötter i familjens gemensamma söndagsmåltider och mormors goda gräddsåser.
- Vi arbetar i mindre grupper med tydliga recept och vägledning.
- All mat tillagas från grunden, utan tillsatser och med ekologiska och närproducerade råvaror i fokus.
- Kursen avslutas med att vi njuter av maten tillsammans, därefter hjälps vi åt att duka av och diska.
Alla är välkomna!
Jonas Bjerkefeldt är kock och mathantverkare med lång erfarenhet av matlagning och undervisning. Hans passion för mat väcktes redan som barn, då han hängde över grytorna tillsammans med sin mormors mor. Hon såg varje dag till att storfamiljen – fyra generationer under samma tak – hade mat på bordet.
Jonas är även ideellt engagerad i frågor som rör hållbar matproduktion och hållbarhet. Han är en hängiven hobbyodlare med särskilt intresse för ekologiska och giftfria odlingsmetoder.
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept, burkar/flaskor och annat material ingår i avgiften.
Medborgarskolan har många andra spännande mat kurser att välja mellan. Varför inte prova Söndagmiddag – Fransk eller Vegetarisk. Läs mer på vår hemsida.
Ta med en kasse för att kunna med dina färdiga produkter hem.
Deltagaravgift: 1 295 kr
Summa: 1 295 kr