Ort
Stockholm
Startdatum
14 Dec 2025
Tid
11:00-14:45
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
60617
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att laga en traditionell svensk söndagsmiddag och njuta av mormors goda gräddsåser? Med utgångspunkt från svensk husmanskost, blickar vi tillbaka till gamla tiders finmat.

Innehåll

Vill du lära dig laga en traditionell svensk söndagsmiddag och återuppleva smakerna från förr? Den här kursen tar avstamp i klassisk svensk husmanskost och låter oss blicka tillbaka på gamla tiders "finmat" – med rötter i familjens gemensamma söndagsmåltider och mormors goda gräddsåser.

Upplägg

- Vi arbetar i mindre grupper med tydliga recept och vägledning.

- All mat tillagas från grunden, utan tillsatser och med ekologiska och närproducerade råvaror i fokus.

- Kursen avslutas med att vi njuter av maten tillsammans, därefter hjälps vi åt att duka av och diska.

Förkunskaper

Alla är välkomna!

Kursledare

Jonas Bjerkefeldt är kock och mathantverkare med lång erfarenhet av matlagning och undervisning. Hans passion för mat väcktes redan som barn, då han hängde över grytorna tillsammans med sin mormors mor. Hon såg varje dag till att storfamiljen – fyra generationer under samma tak – hade mat på bordet.

Jonas är även ideellt engagerad i frågor som rör hållbar matproduktion och hållbarhet. Han är en hängiven hobbyodlare med särskilt intresse för ekologiska och giftfria odlingsmetoder.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept, burkar/flaskor och annat material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande mat kurser att välja mellan. Varför inte prova Söndagmiddag – Fransk eller Vegetarisk. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Ta med en kasse för att kunna med dina färdiga produkter hem.

Ort

Kulturama Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 21, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Du kanske också är intresserad av

Aktuellt

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde