Ort
Örebro
Startdatum
11 Feb 2024
Tid
15:50-17:20
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
75991
Pris
1 750 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Det här är kursen för dig som vill spela teater och ha roligt! Utifrån barnens egen fantasi och lekfullhet skapar vi en föreställning som vi visar upp för en liten publik.

Innehåll
Genom roliga och lekfulla övningar låter vi barnen växa och utveckla sin kreativitet. Vi utgår från ett manus och repeterar en pjäs tillsammans. Vi jobbar även med kostym, dekor och rekvisita som vi skapar och bygger tillsammans. Genom repetitioner fyllda med kreativitet skapar vi en föreställning som vi visar upp för en liten publik i slutet av terminen.

Upplägg
Vi träffas under 10 tillfällen 2 x 45 minuter.
Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta kontakta omgående Medborgarskolan, dock senast 24h innan tillfälle 2 så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Förkunskaper
Det här en grupp för lite äldre barn som går sin första termin likaväl för de som redan testat på några terminer

Kursledare

Svante Christensen är utbildad teaterpedagog från Örebro Universitet. Han har erfarenhet av att leda både barngrupper och vuxengrupper inom teater. Jobbar också inom förskolan

Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.


Våra kursledare är teaterpedagoger och/eller har en stor erfarenhet att leda både barn och vuxna inom teater. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har återkommande teaterkurser och teaterläger

Bra att veta
Kursen mynnar ut i en liten föreställning som vi framför för publik eller spelar in som en film.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 750 kr

Summa: 1 750 kr

Utforska ämnesområde