Ort
Göteborg
Startdatum
20 Feb 2024
Tid
18:40-20:10
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
40283
Pris
2 145 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på teater och vill se om skådespeleri är något för dig? I så fall ska du ta chansen genom denna grundkurs. Utvecklas, ha roligt och öka dina kunskaper inom teater i höst!

Innehåll
På denna kurs kommer du att få lära dig grunderna i skådespelarteknik i en grupp med likasinnade personer. Under kursens gång kommer du att få chansen att improvisera fritt utan manus och vi utvecklar även ditt kroppsspråk som kommer förstärka ditt framförandet. Med hjälp av övningarna så kommer du släppa fram dina kreativa sidor och bli modigare. Du får färdigheter som du inte bara kan använda på scenen utan även i andra delar i livet. Kursens fokus ligger på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi uttrycker oss sceniskt. Kursen avslutas med ett mindre uppspel.

För vem
Denna teaterkurs riktar sig både till dig som vill utvecklas inom teater och till dig som vill utvecklas socialt och bli säker i sociala sammanhang. Denna kurs är lämpad för de som varit med teaterkurser tidigare.

Kursledare
Jesper Magnell
Jesper Magnell är legitimerad ämneslärare i teater med en stor erfarenhet inom improvisationsteaterns alla världar. Innan utbildningen grundade och ledde Jesper i åtta år en improvisationsteater-grupp vid namn “Farbror Valdemar” som höll öppna som stängda workshops, framförde shower samt satte upp två egenproducerade föreställningar med manus. Under utbildningen fastnade Jesper för manusskrivning vilket har lett till flera färdigskrivna manus. “En för alla, alla för en” är ett motto som Jesper utgår ifrån i sin roll som ledare, lärare och regissör. Ingen är viktigare än någon annan. Vi skapar tillsammans och alla individers tankar och idéer är lika viktiga.

Kursmaterial
Bär kläder och skor som du är bekväm att röra dig i. Vill ni anteckna något så ta med papper och penna. Annat material som kan behövas finns i kurslokalen.

Bra att veta
Vi kommer att ha höstlov under samma vecka som grundskolan. Info om startdatum, tid och plats kommer när du anmält dig. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 145 kr

Summa: 2 145 kr

Utforska ämnesområde