Ort
Ystad
Startdatum
29 Jun 2023
Tid
18:30-20:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
62796
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Tycker du om att teckna och vill lära dig tekniker för att kunna ”få till” bilden som du vill? Här får du bland annat lära dig hur man får till perspektivet och hur skuggan hamnar på rätt ställe. Du kommer också att få testa på hur man kan blanda blyerts, kol och torrpastell för att skapa levande bilder.

Innehåll

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller har vissa förkunskaper och vill komma vidare. Målet är att du ska behärska några grundläggande material och tekniker i teckning och våga prova nytt. Vi kommer att använda blyerts, kol och torrpastell tillsammans eller var och en för sig i olika uppgifter.

Områden vi kommer att jobba med är:
 

Materialkunskap för respektive material

  • Färger och valörer
  • Ljus och skugga, teknik för att mäta var skuggan ska falla
  • Blanda blyerts, kol och torrpastell
  • Enpunktsperspektiv  
  • Teckna från foton och stilleben

 

Upplägg Kursen hålls i kurslokalen en gång i veckan i 8 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.  Under den första lektionen går vi igenom alla detaljer kring kursen och materialet du behöver innan vi börjar med kursinnehållet. Du kommer att via mejl få en studieplan att följa vilken också är en ”ordlista” med vanliga ord som kan vara bra att känna till. Alla lektioner under kursen börjar sedan med en reflektion av föregående arbetspass och genomgång av en praktisk uppgift du kommer att arbeta med. Du får även feedback och tips på alternativa lösningar. Kursledaren finns hela tiden kvar i bakgrunden som ett stöd och bollplank vid behov.

För vem För nybörjaren och den mer vana tecknaren som vill ha en repetition av grunderna. Kursledare Annika Magnusson, är legitimerad bild- och slöjdlärare och arbetar som lärare inom grundskolan sedan många år men har också lett många kurser för vuxna. Hon har gedigna ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirklar och andra kurser. Annika är själv konstnär och har ställt ut vid flera tillfällen.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial Ritpapper och pastellpapper, blyertspennor i olika hårdhetsgrad (ex. 9H, 4H, HB, 4B, 9B), kol (finns som pennor, kritor och bitar - välj en till att börja med), torrpastell eller panpastell (finns i färdiga startpack - vänta gärna med inköp till efter första lektionen), torkpapper, sudd, knådgummi, stompf, linjal, sax, vässare, fixativ (gärna med svag lukt), maskeringstejp (gärna låghäftande) och någon slags underlägg (kommer bli smutsigt runt om pappret).

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

  • Anmälan är bindande.
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan

Adlercreutzgatan 4, Ystad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde