Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Malmö
Startdatum
22 Maj 2019
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tis-Tors
Antal tillfällen
4 st
Nummer
36693
Pris
1 800 kr

Om arrangemanget

En kurs i tre steg för ökad kunskap, säkrare val och rådgivning som är anpassad för dig som är allmänt intresserad av textilt

hantverk eller som jobbar med design, inköp eller sälj. Målet är att höja din textila kompetens och öka intresset för textil och mode både vad det gäller material och kvalitet, men också inom hållbarhet.

Innehåll

Materialkunskap - Du får kunskaper i vad ett textilt material är, vilka textila material som finns och vilka egenskaper de har. En lista med varutermer och andra textila frågor sammanställs och bearbetas under kursen tillsammans med hållbarhetsaspekter. En översiktlig genomgång om garn och garnframställning görs.

Tygkunskap - Du få en ingående genomgång om hur tyger kan konstrueras och tillverkas med olika metoder. Egenskaper och användningsområden för olika tygkvaliteter. För bättre känsla för tyg och material kommer vi att analysera en uppsättning tygprover som ingår i kursmaterialet.

Kvalitet - Här får du en genomgång av skötselråd, titta och känna på plagg och tygkvalitet samt få argument och termer för hållbarhet. Vi ger en framtidsspaning och sedan avslutas kursen med en gruppuppgift för att praktisera de kunskaper kursen gett.

Ledare

Anders Kärrman, Textil Support, www.textilsupport.se, utbildad textilingenjör vid Textilhögskolan i Borås. Driven och engagerad textilexpert med stor vana av presentation och praktisk pedagogik.

Material

Kurslitteratur ingår.

Kurstillfälle

Onsdag 20/3, torsdag 21/3, onsdag 27/3, torsdag 28/3, samtliga kl 18.00-20.15

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

Ort

Tillskärarakademin

Norra Vallgatan 18 Ingång D, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 800 kr

Summa: 1 800 kr

Utforska ett ämnesområde