
Kurs
Japansk matlagning - Gyoza dumpling & sesam sallad
- Ort
- Karlstad
- Startdatum
- 16 Maj 2026
- Tid
- 17:00-21:00
- Dag
- Lördag
- Antal tillfällen
- 1 st
- Ledare
- Bussaba Kaewtipayanate
- Nummer
- 31384
- Pris
- 950 kr
Om arrangemanget
Välkommen till en smakrik matlagningskväll där du kommer få laga Gyoza dumpling & sesam sallad!
Innehåll
I kursen får du lära dig att tillaga två smakrika rätter med rötter i Östasien:
- Japansk Gyoza dumpling: En populär japansk variant av den kinesiska jiaozi som blivit en favorit världen över. Gyozan kännetecknas av sin tunna mjuka deg och smakrika fyllning samt sin eleganta halvmåneform. Vi tillagar dem med en teknik som ger en saftig insida och en krispigt gyllenbrun botten.
- Sesamsallad: En fräsch och lätt sallad som kompletterar gyozans umami med rostade sesamfrön, krispiga grönsaker och en syrlig dressing. Salladen är inspirerad av japanska smaker och erbjuder en kombination av sälta, syra och friskhet.
Upplägg
- Du arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept.
- Kvällen avslutas med en gemensam middag.
- Självklart hjälps vi åt att duka av och diska.
Förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper.
Kursmaterial
- Matkostnad ingår i priset.
- Utrustning finns att tillgå i köket.
Bra att veta
- Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.
- Kursen genomförs klimatsmart sätt. Det betyder att vi minskar matsvinnet och sorterar avfallet ordentligt (kompost, plast, papper och restavfall).
- Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.
- Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Pris
Deltagaravgift: 950 kr
Summa: 950 kr