Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
20 Apr 2021
Tid
18:00-20:15
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
43709
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Vi är många som har odlat citrusväxter, Afrikas blå lilja (Agapanthus) och kanske olivträd i kruka. Men hur planterar och hur sköter vi om dem så att de övervintrar och trivs i flera år? Om citrusväxter, olivträd och Afrikas blå lilja, hur får dem att trivas på våra breddgrader.


Innehåll
Du lär dig om hur ofta växterna bör planteras om, hur de bör gödslas, beskäras och övervintras. Vi inspireras av bilder där medelhavsväxterna syns i sitt sammanhang vid terrasser, murar och pergolor. Vi diskuterar också vilka alternativa växter, d v s sådana som tål vårt klimat, som kan användas i en medelhavsinspirerad trädgård.

Upplägg
En kväll med mycket prat, bilder och med plats för frågor.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursmaterial
Kompendium ingår. Ta gärna med anteckningsmaterial.

Kursledare
Anna-Lena Haraldsson är trädgårdsarkitekt, trädgårdsmästare och certifierad fruktbeskärare, som driver företaget Arkiflora Trädgård och design. Anna-Lena har gett ut flera trädgårdsböcker; "Lättskött trädgård", "Japanska trädgårdar" och "Naturnära trädgård"

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ett ämnesområde