Ort
Falun
Startdatum
11 Sep 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Helena Carlsson
Nummer
80825
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Designa din egen drömträdgård. Lär dig rita och skapa din egen inspirerande trädgård och få den precis som du vill ha den. Tips på val av växter, olika växtkombinationer, färgval och mycket mer.

Innehåll

Kursen tar upp växtval, färglära, markmaterial, skötsel och designprocess. Du får genom föreläsning och praktiskt genomförande i form av att rita med handledning fundera över din egen tomt. Det är bra om du reflekterar över hur formen på din trädgård ser ut (oval, rund, kantig, nivåer med mera) eller hur du skulle vilja att den såg ut.

Upplägg

 • Teoretisk genomgång, praktiskt genomförande samt respons.
 • Kursen omfattar 3 x 45 minuter per tillfälle.
 • Vi träffas onsdagar 11/9, 18/9 samt 25/9 mellan kl18:00-20:30.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs bara lust att designa din egen trädgård.

Kursledare

Helena Carlsson är utbildad florist och trädgårdsmästare. Utbildningen gjordes på Gävle Högskolas trädgårdsmästarprogram med inriktning på hälsa och design. Stora delar av utbildningen hölls på Wij trädgårdar i Ockelbo. Se mer på www.helenastradgardslycka.se.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

 • Medtag tomtkarta skala 1:200.
 • Material: Ritpapper ingår och pennor kan du låna under kurstiden.

Tips på vidareutveckling

Om du vill fördjupa dina kunskaper efter den här kursen så erbjuder Medborgarskolan påbyggnadskurs i trädgårdsdesign samt en kurs i buketter och snittarrangemang.

Välkommen till oss

 • Micro och kylskåp finns.
 • Kaffe och te finns att  köpa.
 • Parkering finns i närheten av lokalen.
 • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde