Ort
Örebro
Startdatum
11 Sep 2024
Tid
17:00-19:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
80631
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Planera inför nästa säsong! På hösten sätts vårlökarna och som ger de tidiga underbara vårtecknen i din trädgård. Vi skissar på nästa års grönsaksodling, den nya rabatten eller krukodlingen. Lär dig hur du kommer igång med din egen kompost och hur man främjar humlor, bin och fjärilar!

Under hösten kan vi njuta av skörden och ta oss tid att drömma om våren. Därför träffas vi i den här kursen och utbyter erfarenheter från årets odlingar och annat skapande i din trädgård eller din balkong. Vad har gått bra - eller mindre bra - och vilka växter har du fått att prunka? Kanske har du odlat något och tillrätt med riktigt gott och nyttigt resultat - kom och dela med dig av ditt recept! Tillsammans drömmer vi och planerar i lugn och ro inför nästa säsong.

Innehåll
Hösten är den rätta tiden att sätta vårlökar och du får lära dig mycket om dessa underbara vårtecken som du enkelt kan ha mer av i din trädgård. Du får tid att prova några enkla sätt att skissa nästa års grönsaksodling, den nya rabatten eller krukodlingen. Vi pratar om hur man kommer igång med sin egen kompost och planerar in den i trädgården med start redan till våren. Kanske har du tänkt att du vill gynna fler humlor, bin och fjärilar? Tillsammans tar vi reda på vilka växter som lockar pollinatörer och hur vi får dem och oss att trivas tillsammans!

Upplägg
Vi träffas 5 tillfällen, 3 x 45 minuter. Samma tid och dag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! En kurs för dig som kanske precis blivit med trädgård eller som är trädgårdsintresserad.

Kursledare
Lotta Ölund är utbildad trädgårdsskötare från Hvilan Utbildning AB i Skåne och har skött, anlagt och förändrat många trädgårdar och odlat i en koloni. Hon har en konstnärlig ådra i konsthantverk och lång erfarenhet från grafisk formgivning, som gett henne stor erfarenhet av att driva projekt, gestalta och att lyssna in önskemålen. Lotta hämtar mycket av sin inspiration från ett engagerat natur- och miljötänk - som hon gärna delar med sig av!
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Kursmaterial
Ta med dig någon trädgårdsbok som du tycker om, helst skriven för det svenska trädgårdsklimatet och ha bilder - se vad du har hemma eller besök en loppis. Ta också med blyertspenna, enklare färgpennor och ett rutat eller olinjerat kollegieblock. Vi kommer använda boken 100 Vårlökar av Susanna Rosén som finns på Bokus, men det är inget krav att ha boken under kursen. 

Bra att veta
Kursen är endast teoretisk, eventuella studiebesök kan tillkomma.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde