Ort
Umeå
Startdatum
3 Mar 2024
Tid
12:00-14:15
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Emmy Holmlund
Nummer
54998
Pris
1 550 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Här kommer vi träna vardagslydnad. Vi jobbar mycket med kontaktövningar för att stärka din relation med hunden, hur du lär in att få hunden att gå i koppel utan att dra, inkallning, sitt stanna kvar, inte hoppa samt många fler nyttiga moment.

Välkommen till en kurs för både hund och ägare. Målet är att få en härlig stund med våra hundar, där vi tillsammans lär oss mer om hundars beteende. Vi pratar kring ledarskap och om vikten av att alltid vara konsekvent.

Innehåll & mål

Kursen kommer i första hand att bygga på att försöka skapa ett tryggt ledarskap mellan dig och din hund. Grundlydnadsmoment tränas så som sitt, ligg, stanna, inkallning och fotgående. Men vi kommer även till stor del jobba med olika kontaktövningar. Det är även ett bra tillfälle att socialträna sin hund.

 

Kursens upplägg

Vi kommer träffas vid 6 tillfällen under kursen enligt schemat nedan, söndagar kl. 12.00 -14:14

Första tillfället 3 mars: Teori utan hund hos Medborgarskolan, Slöjdgatan 2.

  • Kommande 2 tillfällen på Forslunda gymnasiet i Hundhallen. 
  • Håkmarks hundhotell
  • Broparken 

Övningarna som vi kommer att genomföra återupprepas i olika former som stärker relationen, samarbetet, tryggheten & dominansen mellan hund och ägare. Matte/husse och hund kommer att bli utsatta för olika verklighetsbaserade händelser där grundlydnadsmoment tränas.

Vi jobbar med ledarskapsövningar, kontaktövningar , hanteringsövningar, inkallningsövning samt inslag av olika samarbetsövningar.

 Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla hundar oavsett ras och ålder är välkomna, hundar under 1 år har lättare att lära in.

Kursledare

Emmy är instruktör med flera års erfarenhet som kursledare. Hon har för närvarande sju egna hundar, av raserna whippet, chinese crested dog och xoloitzcuintle. Emmy har haft hunduppfödning i mindre skala sedan 2003.

Emmy är engagerad i utställningssammanhang och har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare, men har även ett stort intresse i rallylydnad och viltspår, noseworking och lure coursing.


Kursmaterial

Ledaren använder sig av många olika böcker och ger också tips på litteratur som kan vara bra för er att köpa.

 

Bra att veta

Hunden ska vara försäkrad och vaccinerad. Passar hundar från 7 månader. Ta med bra halsband och koppel (ej flexi koppel), leksak, extra gott hundgodis, bajspåsar, samt ett glatt humör.

Kläder efter väder rekommenderas då vi träffas trots snö, regn och rusk. Ta med eget fika/dryck till kursen om du tror att du kommer behöva fylla på med energi.

Tänk på att respektera varandra och hålla avstånd, ingen lek eller hälsande förrän efter kursens slut.

Det är en deltagare / hund som gäller. Är ni flera i familjen som önskar gå kursen med er hund behöver ni boka varsin plats. Det är heller inte möjligt att som deltagare komma med mer än en hund.

*Alla startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad.

Vid frågor maila: Karolina Helleberg, verksamhetsutvecklare Umeå

karolina.helleberg@medborgarskolan.se 

 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Summa: 1 550 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde