Ort
Bollebygd
Startdatum
18 Maj 2024
Tid
11:00-15:45
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Lilian Svensk
Nummer
39594
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Vilda växter i vår natur: Vad kan man äta, göra paj av eller baka något gott av? Här kommer du få lära dig om vad du kan ta vara på av alla våra vilda växter i skog och mark.

Innehåll
Vi börjar dagen med frukost hos ledaren Lilian. Lilian har lagat allt av vilda växter, så först får du smaka och sedan gå ut och hitta växter och lära dig laga något gott av det du hittar.
Samling senast klockan 11.00 hos vår kursledare Lilian Svensk lördagen den 18:e maj där har vi en teoretisk genomgång på ca en timme. Hon bor i Bollebyggd, Råssa 2. Åk gamla Boråsvägen mot Bollebyggd åk förbi Cementfabriken det är sedan det första lilla röda torpet du ser.

För vägbeskrivning ring gärna vår kursledare Lilian mobil 0761-873092. Sök även på Googel map, Hitta.se m fl.

Kursledare
Lilian Svensk är en växt- och naturintresserad kvinna som tar vara på det mesta i skog och mark. Svampar, vilda växter och odling är hennes främsta intressen.
Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kursledarens eget material, under kursen kommer rekommendationer på lämplig referenslitteratur att lämnas.

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Ta med fika och matsäck och ha oömma kläder efter väder och bra skor/stövlar.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde