Få platser kvar
Vi fokuserar på hur du kan minska avfall kopplat till mat och livsmedelskonsumtion. Du får konkreta verktyg för att planera smartare inköp, ta till vara på råvaror och skapa nya rätter av det du redan har hemma. Kursen varvar fakta med praktiska tips och inspirerande exempel på hur du kan äta gott med minsta möjliga svinn.
• Vad innebär Zero Waste när det gäller mat?
• Planering och inköp med hållbarhet i fokus
• Förvaring och tillvaratagande av livsmedel
• Matlagning med rester och ”fula” råvaror
• Hållbara val i butiken – förpackningar, säsong och ursprung
Lärarledda lektioner på distans i realtid och på 2x45 min per tillfälle.
Inga förkunskaper krävs, bara ett intresse för mat och miljö.
Peter Streijffert är författaren, kocken, odlaren och föreläsaren som älskar att upptäcka smaker och se hur de bäst passar ihop. Han är en miljökämpe som själv odlar det mesta av sin egen mat och gärna berättar om sina knep för att leva mer hållbart och miljövänlig.
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Läs mer under allmänna villkor.Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.
Deltagaravgift: 345 kr
Summa: 345 kr