På våra kurser i släktforskning får du lära dig hur man går igenom olika typer av kyrkoböcker samt hur du strukturerar dina släktforskningsresultat. Våra kursledare visar hur man upprättar schematiska uppställningar över dina släktband i form av antavlor och stamtavlor.
Du får lära dig hur du utnyttjar arkiv och läser gammal handstil. Allt detta samtidigt som du släktforskar i din egen släkt. Informationen som du söker kan finnas i många olika arkiv och det gäller att du vet var du ska söka för att härleda dina släktband.
I Sverige är det relativt lätt att släktforska då vi har kyrkböcker, som sträcker sig tillbaka så långt som till andra hälften av 1600-talet. I kyrkböckerna kan du hitta födelsedatum, dödsdatum och vigselböcker för att lägga ihop pusslet för din släkt. Mycket har idag digitaliserats och scannats in men det mesta finns bevarat i landsarkivet.
Vi lär dig hur du går tillväga för att komma framåt i din släktforskning. Vi har kurser i släktforskning som passar både dig som är nybörjare och vill veta mer om din släkt, och dig som vill gräva djupare i det förflutna.
Släktforskning är ett arbete som är nästintill oändligt och du kommer inte bara lära dig mer om dina rötter utan kommer också få en resa i historien.
Din sökning på "" visar 28 resultat i
Sortera på:
Fullbokad. Anmäl dig som reserv!
Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...
Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...
Intresset för släktforskning ökar, särskilt bland yngre. Digitala arkiv och söksajter har gjort det mycket enklare att hitta sina släktningar. Men ett sätt som ...