Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

En man tittar efter fåglar i kikare

Månar du om ett hållbart samhälle? Vill du lära dig mer om miljö, recycling eller social hållbarhet? Här samlar vi kurser och evenemang som på olika sätt handlar om hållbarhet.

Hållbara kurser och evenemang

Månar du om ett hållbart samhälle? Vill du lära dig mer om miljö, recycling eller social hållbarhet? Här samlar vi kurser och evenemang som på olika sätt handlar om hållbarhet.

På Medborgarskolan finns ett stort antal kurser på temat återvinning och återbruk - en trend som växer sig allt starkare i samhället. Återvinningstrenden är stark även i Medborgarskolans utbud, med många kurser inom bland annat hantverk, klädsömnad och möbeltapetsering, där man tar vara på gamla saker.

Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö, skriver HUI Research, som utser Årets julklapp. Detta intresse återspeglas också i Medborgarskolans utbud av kurser.

Gammalt blir nytt

Återvinning av gamla textilier lär man sig på kursen i ”Sömnad: gammalt blir nytt”, som bland annat ges i Uppsala och i Örebro. Här får deltagarna återvinna textilier, handdukar, gardiner, kläder och annat som inte används och tar plats hemma. En gammal skinnjacka kan bli en lyxig necessär, en gardin/pläd/tröja ett nytt kuddfodral och ett gammalt plagg kan sys om. Bara fantasin och kreativiteten sätter gränserna på denna kurs.

Renovera gamla möbler

Den som vill ge gamla möbler ett nytt liv kan gå en kurs i möbeltapetsering, där man får lära sig att klä om och renovera gamla möbler. Deltagarna lär sig att laga och renovera stoppmöbler/klädda möbler på ett stilriktigt sätt med rätt material.

Sy egna kläder

Att sy sina egna kläder är ett hållbart alternativ som blir allt mer populärt. Medborgarskolan har kurser i klädsömnad över hela landet. I Stockholm kan man också lära sig Boro - det japanska sättet att ta vara på tygbitar genom att lappa och laga. Här finns också kurser i lappteknik, där man får lära sig att sy ihop kvadrater, remsor och trianglar till ett tilltalande mönster och skapa sin egen kvilt.

Vill du läsa mer om Medborgarskolans värderingar?

Miljö och hållbarhet är viktigt för oss. Vår värdegrund utgår ifrån humanism och en tro på att skapa mod och möjligheter för en mångfald människor.

Våra värderingar

Kurser och evenemang inom hållbarhet

Din sökning"" visar resultat i

Sortera på:

RelevansA-ÖStartdatumPris

Hoppsan!

Din filtrering gav inte några träffar, vänligen justera din filtrering.

Utforska ett ämnesområde