Drömmer du om att lära dig flyga? Då ska du ta en kurs i flygteori hos oss. Det finns olika typer av certifikat för dig som vill flyga. Vi erbjuder kurser i flygteori för certifikaten PPL, LAPL och UL.

PPL – Private Pilot License
Ett privatflygcertifikat (PPL) ger behörighet att flyga mindre flygplan med uppsikt utåt i bra väder. Här krävs en minsta utbildningstid på 45 timmar. Med ett PPL får du flyga icke-kommersiellt vart du vill i världen. PPL har ingen gräns hur tunga flygplan du får flyga och inte heller hur många passagerare du får ha ombord.

LAPL – Light Aircraft Pilot License
LAPL är ett relativt nytt certifikat och har en minsta utbildningstid om 30 timmar. Ett LAPL ger behörighet att flyga flygplan som väger upp till 2 000 kg och kan ta tre passagerare. Det innebär att du kan flyga de vanligaste flygplanen från tillverkarna Cessna och Piper.

UL – Ultralätt
UL är det snabbaste och billigaste sättet att ta ett flygcertifikat. Minsta utbildningstid är 20 timmar, och certifikatet gäller för flygplan upp till ca 450 kg med max två sittplatser. UL-certifikat ger dig behörighet att flyga under dagtid och i bra väder. Med ett UL-certifikat kan man vidareutbilda sig till LAPL och sen PPL.Vårt utbud inom Flygcertifikat

Din sökning"" visar 0 resultat i

Sortera på:

Hoppsan!

Din filtrering gav inte några träffar, vänligen justera din filtrering.

Ämnen inom navigation och trafik

Utforska ämnesområde