Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något – och det är lättare än man tror. Här får du några tips på hur du enkelt kan göra en insats för miljön.

Våra bästa miljötips

Ingen kan göra allt men alla kan göra något – och det är lättare än man tror. Här får du några tips på hur du enkelt kan göra en insats för miljön.

Via länken hittar du förslag på kurser och föreläsningar med hållbarhetstema som du kan boka dig på. Via rutorna nedan får du ytterligare tips på hur du kan bidra till en bättre miljö. Har du andra förslag? Kontakta oss gärna!

Läs vidare om "Hållbara hushåll"

Hållbara hushåll

I bokstavsordning hittar du här en blandad kompott av tips på hur du i vardagen kan bidra till minskad negativ miljöpåverkan. Fler tips kommer efter hand.

Läs vidare om "Klimatsmart semester"

Klimatsmart semester

Visst kan det vara lockande att flyga snabbt och billigt till fjärran destinationer, men idag vet vi att det inte är hållbart. Därför måste vi hitta andra ställen att resa till och andra sätt att göra det på.

Läs vidare om "Miljövänligt måleri"

Miljövänligt måleri

Medborgarskolan strävar efter att vår verksamhet ska påverka miljön så lite som möjligt. För dig som går på våra målerikurser har vi tagit fram följande kortfattade tumregler.

Läs vidare om "Vegetariska recept"

Vegetariska recept

En stor miljöpåverkan är vår höga konsumtion av kött. Därför vill vi bjuda på några vegetariska recept för dig som vill testa eller skapa dig en ny, både hälsosam och miljövänlig vana.