Vi äter ute idag - bokstavligt talat

Just höst och vår är nämligen några av de absolut bästa perioderna att vandra, tycker många. Det är övergångsperioder då det varken är för varmt eller för kallt och då mygg och andra flygfän inte ställer till det på samma sätt som en högsommardag.
För den som vill är svampplockning alltid en trevlig sysselsättning och också anledning till att ge sig ut i skog och mark. En annan anledning kan mycket väl vara att avnjuta en picknick ute i det fria, eller varför inte ta med sig ett mobilt utekök i form av en muurikka gjord i stål som enkelt går att bära med.
Kom ihåg att elda försiktigt under stekhällen/muurikkan men låt den bli varm innan du börjar laga maten. Stek gärna i olja som tål högre temperatur än smör för att minska risken för att det bränns. Smör kan tillsättas senare för smakens skull om så önskas.
Ska du ut i naturen kan det vara smart att förbereda så mycket som möjligt hemma för att underlätta. Skala, hacka och skölj och lägg i burkar eller små påsar.
Recept för en härlig höstpicknick
Biff Rydberg på Muurikka
Senapskräm
Tunnbröd på muurikka
Wrapsfyllning
Enkel äppeldessert
