Ort
Gävle
Startdatum
26 Apr 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Fre-Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Tommy Eriksson
Nummer
76651
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

En väl fungerande båtradio och goda kunskaper ökar säkerheten ombord.

Innehåll

Med en VHF-radio når du sjöräddningen, båtar i närheten och telefonnätet, det du inte alltid kan göra med en mobiltelefon pga dålig täckning eller dåliga batterier. Med VHF kan du få detaljerade kustväderprognoser, bogserhjälp, direktkontakt med Sweden Rescue mm. Radion är även ett bra sätt att hålla kontakt med dina kompisar när ni åker i konvoj. I kursen ingår teori och radiotrafikträning.

I kursen får du lära dig hur radion fungerar, och om de regler som måste följas av alla som använder SRC/VHF. Detta för att du ska klara avlägga ett teoriprov för att få begränsad SRC behörighet.

SRC =Short Range Certificate. VHF= Very High Frequency.

Upplägg

Fre 26 april kl 18-21

Lör 27 april kl 9-16

Sön 28 april kl 9-16

Helgen innehåller teori och ett provanrop till Stockholmradio. Simulatorövning som nu är obligatorisk för att få göra provet kan göras hemma. Begränsat certifikat för sjöradiotrafik på VHF.

Examination 

Efter avslutad kurs anordnas examination separat enligt NFB´s (Nämnden för båtlivsutbildning) regler. Datum för examination får du av kursledaren vid kursstart. 

Avgift för examination 625 kronor tillkommer. Minimiålder 15 år.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Tommy Eriksson har varit kursledare för Medborgarskolans sjölivskurser under flera år och är mycket uppskattad av tidigare deltagare.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Till första kurstillfället tar du med dig Fritidsskepparens VHF/SRC-bok av Bengt Utterström. Du kan tex köpa den här.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde