Ort
Karlstad
Startdatum
5 Mar 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
72591
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

SRC - Short Range Certificat - krävs för att få använda en VHF-apparat ombord på en fritidsbåt. Via VHF-nätet får du en mycket säker kommunikation från din båt samtidigt som du kan ta emot väderleksrapporter, varningar och annan viktig information till sjöss

Kursen innehåller de nya momenten från NFB

Innehåll
Du får kunskaper om VHF-systemet, radiotrafik (nödtrafik) och modern säkerhetskommunikation (GMDSS). Både teori och praktik ingår i kursen

Upplägg
I den här intensivkursen får du all den teoretiska kunskap du behöver om VHF/SRC och du får också praktiskt tillämpa VHF- samtal. Efter avslutad kurs anordnas examination för SRC.

Kursen är på 12 studietimmar.  Kursen är på tre tillfällen kl.18:00-21:00. Efter avslutad kurs anordnas examination separat. Datum för examinationen får du av ledaren vid kursstart.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Robert Selling är uppväxt med sjön, fiske och båtar, intresset för sjön och båtar har följt med upp i vuxen ålder och sedan 12 år tillbaka är Robert frivillig inom Sjöräddningssällskapet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken Fritidsskepparens VHF/SRC-bok av Bengt Utterström (ISBN 978-91-519-3092-3) och material som framtagits av ledaren.

Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi anordnar en stor mängd andra kurser inom sjöliv och navigation, eller varför inte gå en matlagningskurs och lära dig laga sjömansbiff?

Bra att veta
SRC - Short Range Certificat - är den internationella beteckningen för det som tidigare kallades VHF-certifikat.

Kostnad för examinationen tillkommer med 625 kr.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde