En man lär sig ackord på gitarr
Kurs

Bluesgitarr - en introduktion på lördag eftermiddag

Ort
Örebro
Startdatum
26 Nov 2022
Tid
13:00-15:15
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Johannes Broborn
Nummer
60198
Pris
450 kr

Om arrangemanget

Vi lär oss bluesens grunder, hur du spelar en blues-tolva, bygger ett komp och nosar lite på improvisation. Vi lyssnar också tillsammans på några av bluesmusikens legender och pratar om hur bluesen är uppbyggd. Här får du en kick in i bluesen mystik.

Upplägg
1 tillfälle 2 tim 15 min

Förkunskaper
För dig som är nyfiken på  bluesen och har spelat så mycket att du kan barréackord och känner dig bekväm med att byta ackord i en låt. Kursen vänder sig till dig som är 16 år och uppåt. Det här är en inspirationskurs som ger dig tips om hur du fortsätter öva hemma

Kursledare

Johannes Broborn är en inspirerande och engagerad lärare som spelat och levt med musiken sen barnsben. Han studerar på Musikhögskolan och frilansar som musiker. Han  spelar han i bandet Kings Cross Stringband som gjort många succéspelningar på bl a Live at heart

Bra att veta

Medtag egen gitarr. Vi spelar på akustisk gitarr vid detta tillfälle. Meddela gärna i noteringsfältet hur länge du har spelat.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka två veckor före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 450 kr

Summa: 450 kr

Utforska ämnesområde