Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ett draperi med ullbollar
Kurs

Filtnålning - filtnåla en jultomte!

Ort
Uppsala
Startdatum
28 Nov 2020
Tid
09:00-15:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
65049
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Filtnålning, även kallat nåltovning eller torrtovning, är en relativt ny teknik som varken kräver vatten eller såpa för att förvandla ull till figurer.

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll och upplägg
Vi lär oss grunderna i filtnålning och filtnålar en jultomte, perfekt inför julpyntet eller som julklapp! Kursen går lördag 28 november kl. 9:00-15:00 i vår nya, fina textilsal på Ekeby Bruk 2N.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare
Karin Oswald är självlärd filtnålare och har experimenterat med olika material och tekniker i sexton år. Exempel på hennes verk finns på hemsidan Cariad.se och på facebook: cariad.se. 

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till kursen behöver du ull, som kan köpas av ledaren för ca. 20kr. Du kan också ta med egen ull i de färger du vill använda. Verktyg finns att låna på plats.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
Medborgarskolan bjuder på kaffe och te. Kursen hålls i vår nya, fina textilsal på Ekey Bruk 2N. Här finns kylskåp och mikro att låna om du vill ha medhavd lunch.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ett ämnesområde