Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
31 Okt 2018
Tid
18:00-21:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
3 st
Arrangemangsnummer
26373
Pris
2 695 kr

Om arrangemanget

Grundmatlagning på absolut grundnivå. Lär dig laga godare vardagsmat från grunden. Du lagar kött, fisk och grönsaker med passande såser och kryddor. Du får goda råd hur man väljer och hanterar olika råvaror. Lär dig hantera kökets olika verktyg och olika recept. Lita på ditt omdöme och dina smaklökar.

Innehåll
Vår kock Emilia har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat goda, enkla menyer med variation för varje kurstillfälle. Här finns något för alla. Den ovane får ett bättre självförtroende och blir man bland kastrullerna. Mycket prat om tekniker och råvaror, kryddningar och klassisk husmanskost. Vad är det egentligen? Idag lagar vi mycket med en twist.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Det blir både fisk, kött och grönt. Lektionen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin. Tre onsdagar: 31/10, 14/11 och 28/11.

Förkunskaper
Alla matlagningsintresserade är välkomna. Grundmatlagning på absolut grundnivå.

Kursledare
Emilia Frankén är utbildad kock och kostekonom från Uppsala universitet. Hon arbetar som egenföretagare och kostekonom i olika uppdrag  runt mat och måltider. Emilia har erfarenhet av att arbeta inom storkök och arbetar mycket med smaker och matlagning från grunden. Det söta baket och vegetarisk mat är favoriter. Emilia undervisar både barn och vuxna inom matlagning på Medborgarskolan.

Kursmaterial
Råvaror, recept och instruktioner som du använder på kursen ingår i priset.

Utvecklingsmöjligheter
Fler inspirationskurser i matlagning hittar du på Medborgarskolans hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 695 kr

Summa: 2 695 kr

Utforska ett ämnesområde