Ort
Distans
Startdatum
4 Mar 2024
Tid
18:00-19:30
Dag
Måndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
78243
Pris
70 kr

Om arrangemanget

En genomgång av olika källmaterial för att kunna hitta rätt i geografin. Kartor kan ha mycket spännande information!

Innehåll

Detta är föreläsning två i en serie med Bertil, men det går utmärkt att anmäla sig även om man inte lyssnat på den första föreläsningen.

Arkiv, sök karta och information, kontrollera beteckningar, Koppla information från kyrkböcker till kartor.

Upplägg

Detta är en enstaka föreläsning som äger rum via zoom kl. 18:00-19:30. 

Du kan välja att sitta hemma med egen dator eller komma till Medborgarskolan i Karlstad för att gemensamt lyssna på föreläsningen. Då finns även möjlighet till kaffe och fika för fortsatta diskussioner efter föreläsningen. 

ANGE I ANMÄLAN OM DU SITTER VID EGEN DATOR ELLER OM DU DELTAR FYSISKT PÅ PLATS

För dig som vill komma till Medborgarskolan i Karlstad kommer att få ett mejl innan föreläsningen angående vilken lokal som vi träffas i.

Bra att veta

Några dagar innan föreläsningen kommer du att få en länk till zoom. Logga gärna in en halvtimma innan föreläsningen startar för att se att det tekniska fungerar. Du är också välkommen att komma till Medborgarskolans lokal för att ta del av föreläsningen tillsammans med andra på storbild. Begränsat med platser! Ange i meddelanderutan vid anmälan om du sitter vid egen dator eller om du vill delta på Medborgarskolan.

Kostnadsfri för dig som går studiecirkel och/eller kurs i släktforskning på Medborgarskolan i Karlstad, lägg i så fall en notering i meddelanderutan vid anmälan.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Fortsättning

Får du mersmak och vill veta mer kommer du ha chansen att anmäla dig till en fördjupning, Bertil har även föreläsningen "Georeferera kartor, jämförelser mellan kartor från olika tider." du hittar den enklast via hemsidan om du söker på 78244.

Kursledare

Bertil Sundin (född 1963), GIS-ingenjör, kursledare i Gnarps hembygdsförening, ordförande i Nordanstigs bygd och släktband och styrelseledamot i Sveriges släktforskarförbund. Bertil har varit studiecirkelledare i många år och sammanställt böcker om byar i hemsocknen Gnarp.

Förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Pris

Deltagaravgift: 70 kr

Summa: 70 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Husförhörslängd från 1750-talet.
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"
Ekonomi och samhälle

Släktforska med dna

Intresset för släktforskning ökar, särskilt bland yngre. Digitala arkiv och söksajter har gjort det mycket enklare att hitta sina släktningar. Men ett sätt som ...

24 april 2018
Läs vidare om "Släktforska med dna"

Utforska ämnesområde