Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Lund
Startdatum
5 Sep 2018
Tid
17:30-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
12 st
Arrangemangsnummer
25199
Pris
2 995 kr

Om arrangemanget

Kursenleder fram till fullständig jägarexamen. Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet, är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Du får kunskap om vapen, lagar och ekologi.

Startdatum kan komma att ändras!
Tid och kostnad tillkommer för övningsskytte och provtagningar.

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen omfattar både grundkurs och högviltvård.Utbildningen är komplett och du får såväl den teoretiska kompetensen som praktiska träningen. Efter genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen Vi använder jägareförbundets material. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

KURSMATERIAL
Måste köpas i god tid innan start men efter det att du fått en kallelse till start. Det är viktigt att du har den senaste utgåvan av materialet.
Vi använder Jägarskoleboxen från Svenska Jägarförbundet, jagareforbundet.se
Den kostar cirka 750 kronor. Kostnad för skjutprov, ammunition och övningsskytte tillkommer och är beroende på hur duktig du är som skytt.
Du är alltid välkommen att höra av dig till kursledare Ronny Börnå om du vill ha ytterligare information om kringkostnader utöver kurspris, mobil 0706917681.

Träningskostnader Jägarskolan

Hagelskytte 4 ggr (25st lerduvor och 25 skott) inklusive lån av vapen på reserverad bana med instruktör: 135 kr.
Kulskytte skjutning på älgbana inkl. lån av vapen, 4 ggr, markeringsavgift och reserverad bana, med instruktör och ansvarig skjutledare: 65 kr/ 4 skott.
Precissionsskjutning, 8 skott/serie: 75 kr.
Träningskostnad för skjutning på elektronisk inomhusbana i Sjöbo: 300 kr.

Skjututbildningskostnad för kursen: 2000 kr. Betalas vid skyttekursanmälan.

Träningsskjutningstider måste hållas. Vid behov av extra skjuttid debiteras per elev och betalas vid skjuttillfället: 250kr/elev.

Examen:
Obligatoriskt Teori prov kostar: 250 kr
Obligatoriskt Kompl hagel 400 kr (om man behöver göra det fler gånger 80 kr + 80 + 80 kr)
Obligatoriskt Kompl kula 200 kr
Högvilt
9 serier (3 rätt) 200 kr
Omtagning 125 kr
Ovanstående är cirka priser

En Introduktion i skytte ingår, men vill man ha extra övningsskytte så arrangerar handledaren detta utanför kursen för de som så önskar. Betalning sker då till handledaren.
Hela skjutningsprocessen är frivillig och ingår ej i kursavgiften (endast det teoretiska) men handledaren erbjuder er tider och handledning för att bli en bra skytt mot ersättning.

FÖRKUNSKAPER
Inga
Det finns ingen åldersgräns för att avlägga prov i jägarexamen (teori och praktik). Man måste dock fysiskt kunna klara av det.
Först när man fyllt 18 år och har godkänd jägarexamen kan man ansöka om licens och köpa egna jaktvapen.

KURSLEDARE
Ronny Börnå är erfaren jägare och författare till olika jaktinstruktionsfilmer. Har du frågor kring kostnader utöver kurspris så kan du kontakta Ronny på mobil 0706917681.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Kursen kostar 2.995 kr för teori och skytteintroduktion. Dessutom tillkommer material, uppskrivning, uppskjutning, ammunition och övningsdelen som är frivillig.
Ett aktuellt och välliknande foto med ditt namn och personnummer lämnas till kursledaren vid första kurstillfället, detta för att han ska kunna förbereda jägarbevisen.

Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan är bindande!

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/.000 kr

Anmälan är bindande!

Ort

Medborgarskolan

Bangatan 6, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr