Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Jägarexamen (jägarskola + examination) för småvilt och högvilt

Ort
Gävle
Startdatum
16 Jan 2019
Tid
18:00-21:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
15 st
Arrangemangsnummer
61221
Pris
3 060 kr

Om arrangemanget

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Du lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll
Kursen ger dig den teoretiska kompetens och praktiska träning du behöver för att förbereda dig inför proven i jägarexamen. Du får kunskaper om viltet, jakten och vapnet. Kursens innehåll gäller både för småvilt och högvilt (klass 1 vapen)

Upplägg
Kursen är uppdelad med 8 tillfällen på hösten/vintern 2018 och resterande blir 2019. Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle av teori därefter blir det praktiska övningar. Kursen avslutas med examensprov och vapenvård, skjutprov och uppskjutning.
Datum för skjutning får du veta av kursledaren när det kommer att ordnas. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition mm tillkommer.

Förkunskaper
Ingen förkunskap behövs.

Kursledare
Vår kursledare Peter Lundberg har varit kursledare i många år och har stor erfarenhet av att utbilda nya jägare. Förutom studieförbund har Peter arbetet med att utbilda nya jägare för Svenska Jägarförbundet. Han samarbetar även med att besikta skjutna djur för Länsstyrelsens räkning. Peter är också utbildad skjutledare.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi kommer att använda oss av Jägarskoleboxen som vi köper in och du får vid första tillfället.

Bra att veta

Start 24/10 och pågår fram till 12/12 2018, sedan uppehåll över jul/nyår. Andra omgången startar den 9/1 och pågår fram till 20/2 2019 (om inte sjukdom uppstår och det blir ändring av datum).

Skjutproven sker på skjutbanan vid Älgsjön.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Ort

Medborgarskolan Gästrikland Höjdpunkten

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 300 kr

Materialavgift: 760 kr

Summa: 3 060 kr