Startdatum
18 Aug 2024
Tid
12:00-14:15
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Emmy Holmlund
Nummer
55763
Pris
850 kr

Om arrangemanget

Lär er leta kantareller så att ni tillsammans kan hitta skogens guld. På köpet får ni en träningsform som är naturlig och nyttig för din hund.

Om kursen

Här får du som ägare verktygen till hur du lär in kantarellsök. Under kursen lär du din hund att hitta och markera kantareller. Träningen går ut på att få hunden att förknippa svamp med godis eller annan belöning. Vi lär den att kunna leta i olika miljöer och på olika avstånd samt att markera svampen på ett sätt som gör att du förstår när hunden har hittat svampen.

Vi övar på att få hunden störningstålig och uthållig i sitt sökande.

Det långsiktiga målet med kursen är att du får en hund som spontant markerar kantareller under skogspromenaderna.

Vi kommer varva teori och praktik och kursen kommer hålla till på olika lättillgängliga platser i skogen i Umeåområdet. Du kommer behöva bil för att ta dig dit. Samlingsplats meddelas via mail innan kursstart.

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

 

Kursledare

Emmy är instruktör. Hon har för närvarande nio egna hundar, av raserna saluki, whippet, chinese crested dog och xoloitzcuintle. Emmy har haft hunduppfödning i mindre skala sedan 2003.

Emmy är engagerad i utställningssammanhang och har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare, men har även ett stort intresse i rallylydnad och viltspår, noseworking och lure coursing.

 

Kursmaterial

Ledaren använder sig av många olika böcker och ger också tips om vad som kan vara bra för er att köpa om ni vill fördjupa era kunskaper på egen hand.

 

Bra att veta

Hunden ska vara minst 12 veckor gammal, försäkrad och vaccinerad.

Ta med bra halsband och koppel (ej flexikoppel), leksak, extra gott hundgodis, bajspåsar, samt ett glatt humör. Kursen kommer att vara utomhus. Kläder efter väder rekommenderas då vi träffas trots eventuellt regn och rusk. Tänk på att respektera varandra och hålla avstånd, ingen lek eller hälsande förrän efter kursens slut.

Det är en deltagare/hund som gäller. Är ni flera i familjen som vill gå kursen behöver ni boka varsin plats, meddela om ni har anmält fler än en person till samma hund. Man kan inte ta med sig mer än en hund. 

Alla startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad.

Pris

Deltagaravgift: 850 kr

Summa: 850 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”

Nu är svampsäsongen i full gång, efter­som de allra ­flesta svampar kommer under sensommaren och ­hösten. Men svamp som sådan är egentligen inte bara det vi ser...

2 september 2023
Läs vidare om "“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”"
Närbild på en persons händer som håller i kantareller
Djur och natur

Svampplockning för nybörjare

Att plocka svamp ger dig avkoppling, motion och middagsmat i ett! Dessutom är hösten är en fantastisk vacker tid på året ute i naturen - bästa tiden att plocka ...

7 juli 2023
Läs vidare om "Svampplockning för nybörjare"

Utforska ämnesområde