På denna kurs kommer du lära dig mer om säker livsmedelshantering
Kursen passar bra för alla som vill lära sig hur man ska hantera maten på bästa och säkraste sättet, men riktar sig även mot dig som planerar att arbeta med livsmedel eller i ett kök!
Vi kommer prata om mikrobiologi, matförgiftning, risker med livsmedel, god hygien på arbetsplatsen, livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning. Under dagen kommer du få väldigt bra förståelse av regler och rutiner kring hantering, beredning, tillagning, nerkylning, kylförvaring och åter uppvärmning av livsmedel.
Kursen sker i ett klassrum. Vi pratar och diskuterar ihop under föreläsningen. Förfriskningar och fika finns på plats!
Alla intresserade är välkomna, inga förkunskaper krävs.
Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt i både restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.
Gaja håller även fler kurser på tema Molekylär Gastronomi. Se vårt övriga kursutbud på hemsidan. Läs om Gaja här:
https://www.medborgarskolan.se/var-varld/mat-och-dryck/gastronomisk-mat/
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.
Deltagaravgift: 1 395 kr
Summa: 1 395 kr