Ort
Karlstad
Tid
18:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
74966
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Vi är många som har en längtan och en inre drivkraft till att skriva och forma ett budskap i skrift. De allra flesta sitter ensam för att låta orden få flöda fritt, men det kan vara gott att ha ett stöd och en samhörighet med andra för att hämta inspiration, motivation, tips och feed-back.

Släpp lös berättaren inom dig, få nya impulser, diskutera och analysera tillsammans med övriga deltagare för att utveckla ditt skrivande.

Denna studiecirkel startar när vi har tillräckligt med deltagare. Du får meddelande om startdatum så snart vi har en grupp som är intersserade av att utvecklas tillsammans.

Innehåll

Konsten att skriva lockar och många har en hemlig dröm om att någon gång få ge utlopp för sin kreativitet. Kanske i en bok, novell eller diktsamling. Brist på tid anges ofta som orsak till att man inte kommer igång.

Oavsett vad du än vill skriva om behövs övning i skrivandets hantverk. Övning och övning igen.

Tillsammans med andra ges du här möjlighet att samtala om dina texter och ditt skrivande i en studiecirkel.

Upplägg

I denna grupp är det ingen som är kursledare utan ni stöttar varandra i ert skrivande. Här har ni chansen att kunna diskutera ordval, meningsuppbyggnader och tips och trix på hur du hittar flow i ditt skrivande. andra.

Första gången ni träffas får ni stöd från Medborgarskolan i hur cirkeln går till rent praktiskt. Sen bestämmer ni utifrån gruppens behov hur ni lägger upp era träffar. Ni skapar - vi stöttar!

Förkunskaper

För både nybörjare och vana skribenter.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Karlstad, Fanfaren området, Gustaf Anders Gata 7 4tr.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar busstation 800m, tågstation 1,2km.(närmsta busshållplats Karolinen)
  • Parkering finns runt våra lokaler. Betalas via Easypark eller Apcop Flow
  • Kök med mikrovågsugn, kyl, frys, samt så bjuder vi på kaffe eller te.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde