Ort
Olofström
Startdatum
17 Mar 2024
Tid
10:00-11:30
Dagar
Tis, Lör, Sön
Antal tillfällen
1 st
Nummer
43745
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Vem får vara med? Alla som bor i Olofströms kommun

Låter föreläsningar/workshop om odling, gratis fröer * och chansen att vinna fina priser när du lämnat in din odlingsdagbok efter odlingsårets slut trevligt? Då ska du vara med i Beredskapsodling 2024!

Innehåll

  • föreläsningar
  • workshop
  • gratis fröer* för de som anmäler sig före 8 mars
  • Anmälan efter 8 mars kan delta men får ej gratisfröer
  • Odlingsdagbok

Vem får vara med

Alla som bor i Olofströms kommun och har tillgång till en balkong, kolonilott, trädgård eller stadsodling. Från en kvadratmeter odling till en väldigt stor yta - alla är lika välkomna. Har du ingen egen odlingsyta men vill vara med? Det finns odlingsytor, kontakta oss.

Bra att veta

  • I anmälan skriv i kommentarsfältet om du ser dig som nybörjare eller om du har lite eller mycket odlingserfarenhet. Fyll även i om du har odlingslott med Olofströmhus.
  • Gratis fröer och odlingsdagbok får du vid första träffen 17 mars
  • Du får löpande mail när nästa träff inträffar och innehåll, du väljer själv om du vill delta 

Föreläsningsserie

17 mars 10.00-11.00 hålls av Kristina Olsson/Kristinas Oas. Denna träff är obligatorisk iom dagbok och frö utdelning Plats: Bäckebo, Östra Storgatan 59, Olofström. Kristina berättar om sin egen personliga odlingsresa från lite örter på en balkong 1994 till 275 kilo skörd i trädgården 2023. Du kommer att få tips och råd till dig som är nybörjare och mer erfaren odlare. Och träffen avslutas med en frågestund.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Medborgarskolan och Folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Bäckebo

Östra Storgatan 59, Olofström

Visa på karta

Relaterade artiklar

Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde