Ort
Uppsala
Startdatum
25 Feb 2023
Tid
10:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Helena Fransson
Nummer
72261
Pris
1 495 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Prova på att skapa i läder! I den här helgkursen lär vi oss jobba i läder med olika tekniker och olika verktyg.

Innehåll
I den här kursen får du prova på att jobba i läder och även skapa något att ta med dig hem. Vi går igenom de olika verktygens funktion och du får prova de olika teknikerna på spillbitar innan du sedan väljer vad du vill göra. Du lär dig att sätta i en tryckknapp i läder/skinn, enklare sömnad i skinn och tunnare läder, hur du kan skapa en mängd olika reliefmönster och effekter på lädrets yta. Vi går även igenom hur du kan skära tunna strimmor och fläta ett läderarmband. 

Upplägg
Kursen pågår under en helg, lördag och söndag kl. 10:00 - 16:00 med paus för lunch. I våra lokaler finns kylskåp och mikro, Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare 
Kursledare är Helena Fransson. Helena är bild- och slöjdlärare och utbildad under 4,5 år på Konstfack i Stockholm. Eftersom hon är både textil, trä- och metallslöjdslärare har hon bred kunskap inom alla dessa tekniker. Helena brinner för undervisning och att få deltagare att blomma ut och våga prova nya saker. Att kombinera gamla och nya tekniker och olika kulturella uttryck är något som inspirerar henne och något hon tar med sig in i undervisningen för Medborgarskolans deltagare.
 
Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften men kan köpas av kursledaren på plats. Kostnaden ligger mellan 150-300 kr beroende på vad du väljer att skapa. Lån av verktyg ingår i kurskostnaden. 

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
I vår lokal finns kylskåp och mikro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

För inspiration, gå gärna med i Facebook-gruppen "Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk". Observera att gruppen endast är till för inspiration. För kundtjänstärenden ska du kontakta Medborgarskolan via telefon eller mail: malardalen@medborgarskolan.se.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde