Ort
Stockholm
Startdatum
6 Maj 2024
Tid
18:15-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Helga Härle
Nummer
54654
Pris
2 400 kr

Om arrangemanget

Kom igång med ditt skrivande. Hitta din skrivrutin och prova att skriva i olika genrer. Lär dig att använda gestaltning och metaforer och arbeta med språkets rytmer och klanger.
Innehåll
Bekanta dig med skrivprocessen genom olika skrivövningar som utvecklar ditt språk, din iakttagelseförmåga och fantasi. Vi lär oss också att både ge och ta emot textrespons. 

Upplägg
På denna kurs blandar vi teori och praktik. Vi gör skrivövningar och ger respons på varandras texter. Du kommer även få några hemuppgifter.  
 
Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper, alla är välkomna!

Kursledare
Helga Härle har haft skrivarkurser sedan slutet av 80-talet. Har undervisat i skrivpedagogik på högskolan. Har erfarenhet av redaktionellt arbete och lektörsuppdrag, litterär översättning, frilansuppdrag som kulturskribent m.m. Är internationellt erkänd haikupoet och var under flera år styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Det tillkommer inga extra kostnader för kursmaterial.

Utvecklingsmöjligheter
På Medborgarskolan/Kulturama hittar du många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriv - Fortsättning, Skriv Novell, Skriva manus och Journalistiskt skrivande.  

Bra att veta

Denna kurs går även på Kulturama i Hammarby sjöstad med start vecka 11, för anmälan och info klicka här.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 400 kr

Summa: 2 400 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde