Ort
Stockholm
Startdatum
20 Feb 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Johan Bergman Lindfors
Nummer
54638
Pris
2 850 kr

Om arrangemanget

Du utvecklar ditt eget projekt under handledning, med målet att färdigställa ett manus (kortfilm, långfilm eller tv-serie) och börja leta regissör/producent.

Innehåll och mål
Du lär dig grundläggande berättarteknik och tankesätt och du får hjälp att strukturera ditt arbete. Du utvecklar ditt eget projekt under handledning, med målet att färdigställa ett manus (kortfilm, långfilm eller tv-serie) och börja leta regissör/producent.

Upplägg

Kursen hålls varannan vecka (med uppehåll vecka 18), och du behöver avsätta tid för att skriva mellan kurstillfällena. Under kursens gång arbetar du med en egen idé, du kan ha med dig den när du kommer, men också starta från scratch. Väljer du att göra ett kortfilmsmanus har du chans att få det klart på en termin, väljer du att ge dig in på ett större projekt får du vara beredd på att det tar mer tid. Under kurstillfällena diskuterar vi film, ser exempel, och du får och ger råd kring både dina egna och andras texter.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare
Johan Bergman Lindfors är en erfaren kursledare och manusförfattare. Han har bland annat varit med och skrivit den danska tv-serien "Hjärtslag", pjäsen "1001 Nights - Now" i England samt den mångfaldigt prisbelönta korta spelfilmen "Möte med ondskan" (Young Critics Award på filmfestivalen i Cannes, Gold Hugo Award i Chicago och Ingmar Bergmanpriset på Guldbaggegalan 2002).

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Inga extra kostnader tillkommer för kursmaterial, men du kommer att få flera tips om böcker och digitala manusprogram som underlättar ditt skrivande.

Utvecklingsmöjligheter
Titta gärna på våra spännande skrivkurser på Medborgarskolan och Kulturama.

Bra att veta
Kursen går varannan vecka. 

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 850 kr

Summa: 2 850 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde