Ort
Falun
Startdatum
7 Mar 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Lena Sjögren
Nummer
75900
Pris
1 250 kr

Om arrangemanget

Har du en roman på gång och behöver en vänlig knuff för att få ned orden på papperet? Har du kommit i gång och fastnat? Oavsett om du har börjat skriva eller om du har storyn i ditt huvud så är du välkommen till skrivarskolan. Målet med skrivskolan är du ska utveckla ditt eget skrivande.

Innehåll

Målet för kursen är att du ska utveckla ditt eget skrivande och finna glädjen i att uttrycka dig med orden. Du kommer att få utveckling av ditt eget skrivande genom presentation av delmoment och skrivövningar. Varje tillfälle ger möjlighet till både inspirerande övningar och att ge och få respons. Kursledaren utgår från dina personliga förutsättningar - det är din egen författarröst som ska utvecklas.

Det blir en liten grupp så vi kan läsa varandras texter och få mer inspiration. Mellan kurstillfällen förväntas du skriva egna korta texter och göra skrivövningar.

Upplägg

  • Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle
  • Vi träffas varannan vecka och totalt 6 kursträffar.

Förkunskap

Här krävs inga förkunskaper, du behöver inte äga en dator för att vara med. Din fantasi och en penna är allt som behövs.

Kursledare

Kursledare är Lena Sjögren, diplomerad skrivcoach och utbildare. 5 års erfarenhet av lektörsarbete och utbildning.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling

Har du kommit igång och vill fortsätta inspireras och utveckla ditt skrivande? Anmäl dig då till Medborgarskolans kurs Skrivarlusta fortsättning.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Kaffe och te finns att köpa
  • Parkeringar finns i nära anslutning till kurslokalen
  • Pentry med micro och kylskåp

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde