Ort
Mariestad
Startdatum
17 Sep 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Christer Bengtsson
Nummer
43874
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

En kurs för dig som vill fortsatta släktforska i grupp tillsammans med andra vana släktforskare. Här fördjupar vi oss i livets skeden, de fyra stånden, gårdsägande m m.

Om kursen
Du får hjälp med att lära dig att tyda och förstå svårläst handstil och lösa problem. Har du kört fast eller hamnat vid vägs ände, får du hjälp med att komma vidare.

Kursen går varannan vecka, jämna veckor.

För vem
Du har kunskaper om kyrkbokföring, skattelängder och domstolsarkivet.

Referenser från tidigare deltagare i Släktforskning
"Man är lycklig över att en så kunnig person finns... Christers engagemang och generositet med att hjälpa till är fantastiskt"
"Kursen har motsvarat alla mina förväntningar"
"Kursledaren är enormt kunnig"

Kursledare
Christer Bengtsson har hållit kurser i släktforskning hos Medborgarskolan under många år. Han brinner för sitt ämne och är även aktiv inom styrelsen i Mariestads släktforskarförening. En av Christers specialiteter är att han är mycket bra på att läsa gammal handstil.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Alla kursdeltagare använder boken "Släktforska steg för steg". Boken beställer deltagarna själva, aktuell prisuppgift finns på www.bokus.se Vänta med att beställa boken tills du får meddelande om att kursen startar.

Medborgarskolan har avtal för deltagarabonnemang hos Arkiv Digital och vi beställer "allt-i-ett-abonnemang" för våra deltagare. Du som önskar abonnemanget kommer få en kod av kursledaren. Ett "allt-i-ett-abonnemang" gäller i 13 veckor och kostar 395 kr. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Ort

Mariestads Bibliotek

Drottninggatan 12, Mariestad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Husförhörslängd från 1750-talet.
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"
Ekonomi och samhälle

Släktforska med dna

Intresset för släktforskning ökar, särskilt bland yngre. Digitala arkiv och söksajter har gjort det mycket enklare att hitta sina släktningar. Men ett sätt som ...

24 april 2018
Läs vidare om "Släktforska med dna"

Utforska ämnesområde