Ort
Göteborg
Startdatum
11 Maj 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
37255
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Sashiko är en mycket gammal japansk broderiteknik som uppstod vid lagning med lappar.
Sashiko
Sashiko är en tusenårig japansk broderiteknik som ursprungligen har använts för att förstärka och laga trasiga kläder och textilier. Ordet sashiko betyder ”små stygn” eller ”små hugg” och sys med förstygn/tråckelstygn. Tekniken har utvecklats till en form av folkligt broderi och sys ofta i stilrena och geometriska former oftast med vit tråd på blått tyg.
 
Innehåll
Vi arbetar direkt med sömnaden och dess teknik efter en kort introduktion för att därefter kunna ge oss i kast med något mindre eller större arbete.
 
Upplägg
Det finns en del material för ett mindre arbete till att prova stygnen och sömnaden samt mönsteröverföring. Tag med de textilier och plagg som du vill prova tekniken på som till exempel jeans som blir fina att laga med Sashiko.

Förkunskaper
Tekniken passar lika bra för nybörjare som för den mer vana.

Bra att veta

Du kommer få meddelande om material från kursledare i god tid innan kursstart.

Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​ 

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde