Ort
Kristinehamn
Startdatum
15 Sep 2024
Tid
10:00-14:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
3 st
Nummer
81407
Pris
950 kr

Om arrangemanget

Svamp är skogens guld! En kurs för dig som vill lära dig plocka andra ätbar svampar i skog och mark än bara kantareller! Få guidning i naturens läckerheter och plocka dem. Ta chansen att lära dig om olika arter och följ med på en vandring i skogarna runt Kristinehamn.

Innehåll
Denna kurs är både teoretisk och praktisk.  Där går vi igenom vad man bör tänka på när man är ute i skogen. Vi tar upp vilken vegetation som olika svampar trivs bäst i, artpresentation, vanliga förväxlingar med mera. Kursen kommer att ske i ett stadsnära skogsområde, anpassat efter var vi har de bästa svampförhållandena. Det blir en lugn vandring med flera stopp där vi får chans att se och plocka olika arter.

Upplägg
Fältkurs i Kristinehamn ”Svamp – Skogens guld”
Kursen kommer vara helt utomhus där de teoretiska och praktiska moment kommer köras ihop.
Kursen är på 3 söndagar. 

Gång 1:  Söndag  15 september kl.10:00-14:00
Gång 2:  Söndag  29 september kl. 10:00-14:00
Gång 3: Lördag 5 oktober kl. 10:00-14:00

Upplägget är lagt så för att maximera chansen att hitta många varianter på svampa under hösten. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Christina Brunsell utbildad svampkonsulent 1995 med inriktning på plockning och hantering av matsvamp och dess förväxlingsvampar. Christina har haft otaliga kurser, utställningar och föreläsningar om svamp genom åren. Christina brinner för att dela med sig av skogens rikedom och känslan av välbefinnande med vistelse ute i vår fina natur.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

Ta gärna med fika och matsäck och oömma kläder anpassade efter väder. Ha på dig bra och bekväma skor eller stövlar samt myggmedel till praktik träffarna.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Pris

Deltagaravgift: 950 kr

Summa: 950 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”

Nu är svampsäsongen i full gång, efter­som de allra ­flesta svampar kommer under sensommaren och ­hösten. Men svamp som sådan är egentligen inte bara det vi ser...

2 september 2023
Läs vidare om "“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”"
Närbild på en persons händer som håller i kantareller
Djur och natur

Svampplockning för nybörjare

Att plocka svamp ger dig avkoppling, motion och middagsmat i ett! Dessutom är hösten är en fantastisk vacker tid på året ute i naturen - bästa tiden att plocka ...

7 juli 2023
Läs vidare om "Svampplockning för nybörjare"

Utforska ämnesområde