Ort
Linköping
Startdatum
19 Sep 2023
Tid
18:30-20:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Monica Andersson
Nummer
39514
Pris
1 195 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Svamp är skogens guld! En kurs för dig som vill lära dig plocka andra ätbara svampar i skog och mark än bara kantareller! Få guidning i naturens läckerheter och plocka dem. Ta chansen att lära dig om olika arter och följ med på en vandring i skogarna runt Linköping.

Denna kurs är både teoretisk och praktisk. Vi går under teorin igenom matsvampar, förväxlingssvampar och giftsvampar samt vad man bör tänka på när man är ute i skogen. Vi tar upp vilken vegetation som olika svampar trivs bäst i, artpresentation, vanliga förväxlingar med mera.
Förutom tre teoritillfällen har vi ett praktiskt tillfälle i skogen, i ett stadsnära skogsområde, anpassat efter var vi har de bästa svampförhållandena. Det blir en lugn vandring med flera stopp där vi får chans att se och plocka olika arter.

Upplägg

Datum är ännu inte bestämt och vi återkommer om detta så snart det är spikat. Kursen består av totalt fyra tillfällen: Tre teoritillfällen, en kväll i veckan i en kurslokal hos Medborgarskolan Teknikringen 7 i Mjärdevi. Därutöver blir det ett praktiskt kurstillfälle i skogen i stadsnära område kring Linköping under en lördag i ca. tre timmar. 
Datum för praktiskt svampplockningstillfälle bestäms gemensamt i gruppen - vi kollar väder och svampförhållanden först!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Monica Andersson är sedan många år aktiv i Linköpings svampklubb. Monica har mångårig erfarenhet av svampplockning och artkunskap. Hon är passionerad i ämnet och har tidigare erbjudit kurser inom området.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Rabatter

Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Information om hur du tar del av rabatten följer i kallelsen.

Anmälan och kallelse

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. 

Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan. Vi reserverar oss för att kursen kan komma att byta dag eller tid eller ställas in pga för få anmälda.

Ju tidigare du anmäler dig desto större chans att kursen kommer till start. Om kursen skulle ha för få anmälda meddelar vi dig 1-2 veckor innan kursstart. Vi reserverar oss för eventuell framflyttad kursstart, ändrad dag och/eller tid. Vi kontaktar dig alltid innan förändring och du har då rätt att avboka din plats kostnadsfritt.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca 1 vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften om du inte direktbetalar kursen vid anmälan.

I kallelsen följer även information om kursmaterial, lokal och eventuella entrékoder.

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

Bra att veta

Kostnadsfri parkering i upp till 4 timmar finns i anslutning till våra lokaler i Mjärdevi.

Efter avslutad kurs kan du får tips av din kursledare om hur du kan fördjupa dina kunskaper.

Vill du anordna en kurs/studiecirkel själv med några vänner, t ex inom aktier, eller något annat ämne? Hör av er till oss så kan vi stötta er på olika sätt; med lokal, material osv.

Vi har enskild undervisning i språk, läs mer på webben eller kontakta oss linkoping@medborgarskolan.se

Ge bort kursen! Du vet väl om att vi har presentkort på kurser? https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/presentkort/

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

 

Ort

Linköping Medborgarskolan

Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”

Nu är svampsäsongen i full gång, efter­som de allra ­flesta svampar kommer under sensommaren och ­hösten. Men svamp som sådan är egentligen inte bara det vi ser...

2 september 2023
Läs vidare om "“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”"
Djur och natur

Svampplockning för nybörjare

Att plocka svamp ger dig avkoppling, motion och middagsmat i ett! Dessutom är hösten är en fantastisk vacker tid på året ute i naturen - bästa tiden att plocka ...

7 juli 2023
Läs vidare om "Svampplockning för nybörjare"

Utforska ämnesområde