Hund i skogen Foto: Patrik Svedberg
Kurs

Tonårshunden intensivkurs

Ort
Stockholm
Startdatum
12 Maj 2023
Tid
15:00-16:00
Dagar
Fre-Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Vera Nyström
Nummer
51576
Pris
1 295 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Behöver du verktyg och strategier för att hantera din tonårshund?

Har din gulliga valp börjat ta ut svängarna och slutat lyssna? Valpen som tidigare har följt efter dig som en skugga har börjat rymma, skälla, köra dragkamp i kopplet och lyssnar bara ibland. Grattis! Då är allting som det ska - din valp har blivit tonåring! Allt det här är naturligt och en del av hundens utveckling. Det händer massor i kropp och knopp och vi måste vara den vuxna med stort tålamod och förståelse, även om det ibland kommer att kännas jobbigt.

På den här hundkursen får du hjälp att hantera din tonårshund. Vi fortsätter att träna den viktiga inkallningen, självkontroll/stadga, koppelgående och när/avståndslydnad samt övningar med kroppskontroll och stimulans där hjärnan och kroppen får jobba och där hunden får hitta egna lösningar på problem.

Upplägg

Vi ses tre dagar i rad under helgen 12-14 maj. Fredagspasset är kl 18:00-19:00 och på lördagen och söndagen ses vi kl. 9:00-10:30.

Träningen är helt utomhus i Nacka reservatet. Vi träffas framför stora anslagstavlan vid Hellasgården. Kom ihåg att ta med vatten till din hund, och favoritgodiset.

För att miljön ska bli så lugn som möjligt bör ni vara max 2 personer per hund. Kurspriset är per hund och bara en person per hund anmäler sig till kursen. I meddelanderutan skriver ni även:

  • Eventuell medföljande persons namn och personnummer
  • Hundens namn, ålder och ras

Inga förkunskaper krävs och alla raser är välkomna! Kursen är för hundar mellan 7 och 12 månader.

Kursledare

Vera Nyström är certifierad hundpsykolog och hundinstruktör. Hon är medlem hos Sveriges Hundföretagare och hennes företag Vovven & Jag utgår från Orbaden, Hälsingland där hon driver en halv hektar lekpark för hundar, hundcafé om somrarna, anordnar kurser, föreläsningar och events.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan erbjuder flera olika hundkurser - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ämnesområde