Ort
Borås
Startdatum
25 Feb 2024
Tid
11:00-16:15
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Lilian Svensk
Nummer
40098
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Är du en stadsbo eller en som längtar efter egenproducerad mat? Här får du lära dig om den urbana odlingen i stadsmiljö och hur du på olika sätt kan odla smart på en liten yta.

Är du en stadsbo eller en som längtar efter egenproducerad mat? Under kursen introduceras du på olika sätt att odla smart på en liten yta: från ett fönster till en pallkrage, från en kolonilott till en villaträdgård. Dessutom ges en inblick i allt det vilda i staden som går att äta.

Innehåll
Vi kommer att gå igenom växtens behov: jord, vatten, ljus och näring, grönsaker för en nybörjare, ätliga perenner: träd, buskar, örter, blad, fönsterodling, pallkrageodling, frilandsodling, skogsträdgård, vilda ätliga växter, kompost och praktiskt arbete i olika odlingar.

För vem
Denna odlingskurs är för dig som vill lära dig om urban odling i stadsmiljö.

Kursledare
Lilian Svensk är en växt- och naturintresserad kvinna som tar vara på det mesta i skog och mark. Svampar, vilda växter och odling är hennes främsta intressen.
Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala skriv det i meddelanderutan.

 

Ort

Medborgarskolan Borås

Skaraborgsvägen 35 E, Borås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde