
Nässlor, salvia och kirskål får trädgårdskocken i mål
Efter att ha drivit både restaurang och örtträdgård i många år är Margareta Rosengren nuförtiden pensionär, åtminstone på deltid. Hon håller fortfarande kurser ...
Vill du lära dig hur du använder baljväxter, gryn och korn för att skapa goda och mättande måltider?
Vi går igenom vad det innebär att äta i säsong och hur det påverkar både näring och smak. Vilka råvaror är bäst när?
Vi går igenom vad det innebär att äta i säsong och hur det påverkar både näring och smak. Vilka råvaror är bäst när? Hur kan jag komponera en vegetarisk måltid? Hur kan jag tänka för att äta hållbart och hälsosamt? Hur bidrar olika tekniker till att få fram smaken i grönsaker?
Deltagarna arbetar i mindre grupper och arbetar enligt recepten.
Vi lagar vegetarisk mat utifrån säsongens grönsaker, baljväxter, gryn och korn. Vi använder oss även av mejeriprodukter, ost, och ägg.
Vi arbetar med olika tekniker och kryddning för att lyfta fram råvarorna.
All mat lagas från grunden med ekologiskt och närodlat så långt det är möjligt.
Kursen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska.
Alla är välkomna, lite köksvana är bra att ha
Patricia Evans vurmar för det vegetariska köket, som bjuder på många olika smaker och möjligheter. Hon har lång erfarenhet av utbildning och är van matlagare. Hon är även engagerad ideellt i frågor kring hållbarhet och mat där hon inspirerar till goda måltider som är bra för planet och hälsa.
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.
Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.
Meddela eventuella allergier vid anmälan!
Ta med en eller flera matlådor för att kunna ta med rester hem.
Deltagaravgift: 995 kr
Summa: 995 kr