Ort
Uppsala
Startdatum
27 Apr 2024
Tid
10:00-15:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Elin Claesson
Nummer
77593
Pris
750 kr

Om arrangemanget

I vår nya workshop serie går vi igenom olika sömmar, här får du nu chansen att släppa loss din kreativitet och skapa sömnadskonstverk med hjärtat!

Innehåll

Vare sig du är nybörjare eller redan har en vana vid broderiets konst, kommer denna kurs att inspirera och utmana dig på nya sätt. Välkommen till en värld där trådarna blir dina penslar och stygnen ditt konstnärliga uttryck - fritt broderi kommer att fascinera och locka fram din inre konstnär

Applikation 
I denna workshop gör vi en skissövning följt av att vi testar på att brodera applikationer. Vi arbetar främst i ull. 

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Upplägg

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nybörjare och erfarna deltagare är välkomna.

Kursledare

Elin Claesson har en examen från Handarbetets vänners högre textila hantverksutbildning. Hon har även läst kurser i vävdesign och textila uttryck vid Umeå universitet och textilvetenskap vid Uppsala universitet. Efter sin examen år 2022 har hon arbetat som kursledare på Medborgarskolan i Uppsala och Handarbetets vänner i Stockholm. I sitt textila arbete arbetar hon ofta föreställande med bilder och text i en blandning av humor och allvar. Detaljerna är ofta viktiga i hennes arbete.

Se mer av Elins arbeten på instagram: @rutigt_


Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i måleri och hantverk både för vuxna och barn. Vi har ett stort utbud inom hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar. www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ämnesområde