Ort
Karlstad
Startdatum
4 Maj 2024
Tid
14:00-17:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
76222
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

Lär dig ympning av fruktträd med Bengt Enehammar som drivit eget trädgårdsföretag sedan 1992. Genom denna kurs får du lära dig när, var och hur man ympar. Vi går igenom ympningens grunder teoretiskt och ger verktygsråd vid de två första kurstillfället för att sedan vara ute vid sista tillfället där ni kommer få ympa.

Innehåll
Du får kunskaper om grunder i olika ympningsmetoder och vilka verktyg man bör använda för bästa resultat samt öva praktiskt vid ett kurstillfälle.

Du kommer lära dig:
- Rätt tidpunkt för ympning
- Var man ympar
- Hur man ympar
- Hur man skaffar och lagrar ympris

Upplägg
Kursen kommer hållas under en helg och är både teori och praktiska övning . Kursplats för praktiska övningen meddelas vid start. 
Helgen den 4-5 maj.
Lördag 4/5 kl. 14:00-17:00
Söndag 5/5 kl. 14:00-17:00

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Bengt Enehammar har eget trädgårdföretag sedan 1992, där han har beskurit träd och buskar sex till sju månader sedan start. Bengt deltar på kurser 2-4 gånger varje år men även mindre utbildningar inom trädvård, speciellt inriktat på fruktträd och fortsätter med det för att hålla sitt stora intresse för träd och buskar vid liv. Ett annat intresse som vuxit för Bengt är hur man spaljerar träd och buskar eftersom man kan utnyttja mindre utrymmen. Till det måste man använda en speciell beskärningsteknik och även veta vilka grundstammar som kan passa olika sorter.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken Ympning av fruktträd som är framtagen av Sveriges Pomologiska Sällskap. Boken ingår i kursavgiften det och kommer att tillhandhållas av kursledaren på plats.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling
Titta gärna efter fler kurser på http://medborgarskolan.se eller prata med ledaren om vidareutveckling. Vi har även kurs i trädbeskärning. 

Bra att veta
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde