På en kurs i glasfusing får du lära dig att smälta samman olikfärgade glas och metaller till effektfulla och personliga smycken eller andra föremål. Det är lättare att lära sig glasfusing än glasblåsning.

Glasfusing är en teknik för att tillverka smycken av glas. Fusing kommer från engelskans fuse och betyder smälta ihop. Det är just det glasfusing handlar om - kantiga, hårda och färgade glas som smälts ihop till mjuka, sagolikt vackra skapelser. På en kurs i glasfusing kan du experimentera och glaset ger så mjuka, vackra former när det smälter att även nybörjare får fina resultat.

Glasfusing lättare än glasblåsning

Glasfusing innebär uppvärmning av glas i en ugn tills den når en mjuk punkt, vilken tillåter användaren att manipulera glaset på en mängd olika sätt. Detta är en metod där glaset bearbetas i en brännugn, där driftstemperaturen är mycket lägre än den som används vid glasblåsning. Ett brett utbud av föremål kan produceras genom glasfusing, allt från halsband till skålar, och hantverket är mycket lättare att lära sig än glasblåsning.

Värm tills glaset smälter

För att jobba med glas måste det värmas upp till mellan 600 och 925 grader celsius. Vid dessa temperaturer mjuknar glaset tillräckligt för att bitar av glas kan pressas- och smälta samman till ett enda stycke. Detta är den underliggande principen bakom glasfusing.

Verktyg och säkerhetsutrustning

När man jobbar med glasfusing, behövs bland annat en ugn och verktyg för att arbeta med glaset. Det är också viktigt att ha säkerhetsutrustning som tunga handskar och brandsäkra förkläden så att människor kan arbeta säkert runt ugnen.

Vårt utbud inom Glasfusing

Din sökning"" visar 5 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Smycken i Silverlera"
Kurs
Helgkurs
Nyhet

Smycken i Silverlera

Ort: KarlstadStartdatum: 9 Nov 2024Tid: 10:00-16:00Antal tillfällen: 2 st tillfällenDagar: Lör, SönPris: 1 550 kr
Läs vidare om "Smycken i brons"
Kurs
Helgkurs
Nyhet

Smycken i brons

Ort: KarlstadStartdatum: 7 Sep 2024Tid: 10:00-15:00Antal tillfällen: 2 st tillfällenDagar: Lör, SönPris: 1 550 kr

Ämnen inom konsthantverk

Utforska ämnesområde