Gå en klarinettkurs! Lär dig spela klarinett, detta underbara instrument. Eller ta ditt spelande till en högre nivå på en kurs i klarinett.

Klarinettkurs – lär dig spela klarinett

Har du alltid drömt om att lära dig spela ett instrument? Det finns inte många konstformer som kan ge såväl åhörare som utövare så mycket nöje som just musiken! Enligt oss på Medborgarskolan är det aldrig för sent att påbörja resan mot att helt på egen hand kunna skapa vackra toner med ett instrument.

Klarinett är ett minst sagt fascinerande musikinstrument som kan spelas inom en rad olika musikstilar. På Medborgarskolan får du chansen att lära känna klarinetten, och om du redan har kunskapen erbjuder vi även spännande utvecklingskurser.

Klarinettkurser på olika nivåer

Visste du att klarinetten är det perfekta instrumentet för nybörjare? Den är först och främst billig i pris jämfört med andra musikinstrument, och även väldigt förlåtande för dig med lite fumliga fingrar. Tonerna som klarinetten genererar är oerhört unika och personliga, och just därför har instrumentet använts flitigt inom filmvärlden förr i tiden. Ett klassiskt exempel på när klarinetten använts för att beskriva karaktärers humör är i den gamla tv-serien Tom & Jerry.

Om du är intresserad av just blåsinstrument vågar vi nästan lova att klarinetten kommer ge dig både glädje och spännande utmaningar – oavsett om du föredrar klassisk musik, jazz, folkmusik eller modern pop. Hos oss på Medborgarskolan kan du lära dig klarinetten från grunden som nybörjare, eller ta ditt klarinettspelande till nästa nivå genom en mer avancerad kurs. Under våra lektioner får du testa på allt från teknikövningar till gehörsspel, spela efter noter, melodispel, komp och improvisationsövningar.

Klarinettens mekanism

Under slutet av 1600-talet presenterade tyske Johann Christoph Denner den skapelse som skulle visa sig bli föregångaren till klarinetten. Instrumentet som presenterades hade en utformning som liknade den klassiska blockflöjtens – fast med cylindrisk borrning, två klaffar och ett annorlunda munstycke.

Bara några få år senare valde Denner och hans son att utveckla instrumentet ytterligare. Då blev det möjligt att använda ett större tonomfång samt överblåsning med klarinetten. Detta resulterade i ett ljusare och till en början skarpare tonområde vilket fick skaparna att komma på den perfekta benämningen för instrumentet. Namnet blev “clarinett”, som betyder liten trumpet på franska.

Den uppdaterade design som Johann Christoph Denner presenterade i början av 1700-talet används än idag av musiker världen över. Till en början mottogs blåsinstrumentet ganska kyligt, men det dröjde inte länge innan folk bytte ut sin tveksamhet mot fascination. Den världskända klarinettisten Ivan Müller gjorde under 1800-talet en rad olika förbättringar på instrumentet, och dessa innovationer har tids nog lett till att klarinetten blivit ett av de mest populära och avancerade instrumenten i världen.

Lär dig av våra skickliga kursledare

Medborgarskolan lägger stor vikt vid att erbjuda de allra bästa och mest effektiva inlärningsverktygen för dig som elev. Därför erbjuder vi varje termin en mängd utvecklande utbildningar för kursledare! På så vis stimulerar vi den personliga utvecklingen hos våra lärare och kan optimera det pedagogiska arbetet.

Våra kursledare arbetar ständigt efter principen “individanpassad undervisning”, vilket innebär att dina förkunskaper som elev lägger grunden till hur lektionerna utformas. Allt från lektionslängd till kursmaterial anpassas helt enkelt efter den enskilda elevens behov och önskemål. Är du osäker på om klarinetten är rätt instrument för dig? Med jämna mellanrum erbjuder vi så kallade prova på-tillfällen där du får chansen att testa vingarna innan du ansöker till en hel kurs!

Fysisk undervisning eller distansstudier

Alla lär sig på olika sätt. Vissa föredrar ett högre tempo med längre och mer frekventa undervisningstillfällen medan somliga vill ta sitt lärande i en lugnare takt. En del föredrar fysiska lektioner medan andra lär sig bäst i hemmets trygga vrå. Därför erbjuder vi på Medborgarskolan både distansundervisning och fysiska lektioner i våra kurslokaler. Vad föredrar du?

Att gå en klarinettkurs på distans innebär att du inte behöver vara på en specifik plats och att du får större frihet att själv välja hur, var och när du vill ta del av vårt kursmaterial. Oavsett vilken typ av undervisning du väljer kan du dock känna dig helt trygg med vetskapen att undervisningen kommer ske med dina behov och önskemål i åtanke.

Med våra välutbildade och engagerade klarinettlärare får du uppleva den genuina glädjen med att kunna bemästra ett instrument, och allt eftersom du utvecklas får du såklart även chansen att spela den typ av musik som just du uppskattar. Ta första steget redan idag och ansök till någon av våra spännande klarinettkurser!

Vårt utbud inom Klarinett

Din sökning"" visar 4 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Klarinett, enskild undervisning"
Kurs
Vuxen och barn
Individuell undervisning

Klarinett, enskild undervisning

Ort: LidingöStartdatum: 11 Sep 2024Tid: 14:00-20:00Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: OnsdagarPris: 2 695 kr
Läs vidare om "Klarinett, enskild undervisning"
Kurs
Vuxen och barn
Individuell undervisning

Klarinett, enskild undervisning

Ort: LidingöStartdatum: 11 Sep 2024Tid: 14:00-20:00Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: OnsdagarPris: 2 695 kr
Läs vidare om "Klarinett, enskild undervisning på distans"
Distanskurs
Vuxen och barn
Individuell undervisning

Klarinett, enskild undervisning på distans

Ort: DistansStartdatum: 12 Sep 2024Tid: 15:00-21:00Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: TorsdagarPris: 2 695 kr

Ämnen inom musik

Utforska ämnesområde