Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Medborgarskolan Örebro

Välkommen till Medborgarskolan i Örebro, hos oss kan du delta på kurser och föreläsningar, men du kan också skapa din egen studiecirkel eller hyra en replokal i något av våra musikhus.

Hos oss kan du lära dig språk, såsom spanska, italienska och ryska. Du kan gå en trädgårdskurs eller lära dig keramik. Kanske är Jägarexamen eller ett förarintyg det som du eftersöker?

Lediga tjänster:

Regionchef Värmland och Örebro län

Läs mer och sök innan 13 juni

Kontakta oss

019-764 14 00
orebro@medborgarskolan.se

Storgatan 18
703 61 Örebro

Telefontid
Måndag-fredag 08:00-17:00

Expeditionens öppettider
Måndag-torsdag 09:00-15:00
Fredag 09:00-12:00

Semesterstängt vecka 28-31

På gång!

Visa föregående artikel

Sommarkurser

Varva sommarens vila med inspiration och nya kunskaper. Vi har roliga och spännande sommarkurser inom många områden. Kanske kan en sommarkurs inom dans, språk, hantverk eller konst locka?

Hundkurs

Gå en hundkurs eller valpkurs! Lär dig mer tillsammans med din valp eller vuxna hund. På en hundkurs får du tips och idéer på hur du kan träna för att få en glad och lydig hund.

Kursnyheter

Här hittar du våra senaste kursnyheter. Vi vill vara ständigt aktuella och uppdaterar därför vårt kursutbud varje termin. Här har vi samlat alla aktuella kursnyheter.

Visa nästa artikel

Regionchef sökes

Läs vidare om “Regionchef Värmland Örebro”

Regionchef Värmland Örebro

Medborgarskolan är ett rikstäckande studieförbund som har en humanistisk värdegrund. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap. All kunskap får människor att växa. Folkbildning är att göra det tillsammans med andra. Medborgarskolan har en total omsättning på ca. 500 mkr och har ca 220 000 kursdeltagare. Region Värmland Örebro omfattar Värmlands län och Örebro län med kontor i Karlstad och Örebro. Här finns ca. 40 anställda samt närmare 700 timanställda kurs- och cirkelledare. Utöver kurs- och cirkelverksamhet driver regionen bl. a en dansskola och en förskola.

Regionchef Värmland Örebro

I fokus

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Dansskolan Entrés 20 – årsjubileum firades med storslagen vårshow på Hjalmar Bergmanteatern”

Dansskolan Entrés 20 – årsjubileum firades med storslagen vårshow på Hjalmar Bergmanteatern

Torsdag 17/5 till lördag 19/5 gav dansskolan Entré totalt fyra jubileumsföreställningar på Hjalmar Bergmanteaterns scen. I 20 år har skolan hållit sina uppskattade elevshower och den som startade allt en gång för länge sedan var Marie Kühler, som tillsammans med sin dotter Amanda Flack agerade konferencierer under samtliga föreställningar.

Läs vidare om “Alla kan tralla i Lottas Kör för alla”

Alla kan tralla i Lottas Kör för alla

Alla kan sjunga med rätt vägledning. Vår körledare Lotta tror att varje människa som föds har anlag för att sjunga. I Kör för alla får man vara med oavsett vilket erfarenhet och kunskap man har innan. Utvecklas det gör man tillsammans.

Läs vidare om “Marie Kühlers Showdansskola Entré bjuder på jubileumsshow med glitter och glamour”

Marie Kühlers Showdansskola Entré bjuder på jubileumsshow med glitter och glamour

Showdansskolan Entré i Örebro fyller 20 år. Skolan grundades av Marie Kühler som drevs av tanken att få dela med sig av dansglädjen till andra och skapa en plats för kreativa möten över generationsgränserna. Det visade sig att massvis av människor i alla åldrar längtade efter en plats att leva ut sina drömmar om att dansa.

Läs vidare om “Från novis till kursledare”

Från novis till kursledare

Vi säger ofta att på Medborgarskolan blir intresse till kunskap. Läs om vägen från novis till fullblodsproffs inom släktforskning.

Läs vidare om “Från släktforskningskurs till vänner för livet”

Från släktforskningskurs till vänner för livet

Varje torsdag mellan kl. 9.30 -12 hörs prat och skratt i Medborgarskolans lokaler. Då träffas Bouppteckningsgruppen som består av fem damer i mogen ålder och man kan ana att torsdagsförmiddagarna är en av veckans absoluta höjdpunkter.

Visa nästa artikel