Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Medborgarskolan Örebro

Välkommen till Medborgarskolan i Örebro. Här erbjuder vi kurser, utbildningar, studiecirklar och samarbeten med grupper och organisationer. Vi kan stolt konstatera att vi är en av Örebros största studieförbund med en bred verksamhet inom många ämnesområden. Vi finns på Storgatan 18, Gamla gatan och Fabriksgatan 1 - allt beroende på verksamhet och ämne.

Få lust att lära

Ladda upp ditt kunskapsbatteri med lustfyllda kurser, studiecirklar, föreläsningar eller varför inte företagsutbildningar. Hos oss finns alla varianter.

Vi finns även på Gamla gatan

På Gamla gatan har vi vår keramikateljé, där vi bedriver kurser för såväl barn som senior.

Danskurser på Showdansskolan Entré

På Fabriksgatan 1, ligger vår dansskola, Marie Kühlers showdansskola Entré. Där erbjuder vi danskurser för barn från 2 år till senior. Vi erbjuder en mängd stilar, såsom showdans, stepp, ragga/dancehall, balett, danslek, streetdance m m.

På gång

Visa föregående artikel
Visa nästa artikel

Mer hos oss...

Läs vidare om “Showdansskolan Entré”

Showdansskolan Entré

Dansglädje för alla åldrar. Entré är dansskolan där glädje och show står i centrum. Vi vänder oss till alla åldrar. Hos oss kan du dansa showdans, streetdance, stepp, balett, barndans, ragga, breakdance, commercial jazz, lyrisk jazz, afrofusion, dancehall och för de allra minsta danslek! Varje vår avslutar vi terminen med en sprakande show. Dansskolan ligger centralt och har nära till buss och tåg.

Showdansskolan Entré

Vår värld

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Dansskolan Entrés 20 – årsjubileum firades med storslagen vårshow på Hjalmar Bergmanteatern”

Dansskolan Entrés 20 – årsjubileum firades med storslagen vårshow på Hjalmar Bergmanteatern

Torsdag 17/5 till lördag 19/5 gav dansskolan Entré totalt fyra jubileumsföreställningar på Hjalmar Bergmanteaterns scen. I 20 år har skolan hållit sina uppskattade elevshower och den som startade allt en gång för länge sedan var Marie Kühler, som tillsammans med sin dotter Amanda Flack agerade konferencierer under samtliga föreställningar.

Läs vidare om “Alla kan tralla i Lottas Kör för alla”

Alla kan tralla i Lottas Kör för alla

Alla kan sjunga med rätt vägledning. Vår körledare Lotta tror att varje människa som föds har anlag för att sjunga. I Kör för alla får man vara med oavsett vilket erfarenhet och kunskap man har innan. Utvecklas det gör man tillsammans.

Läs vidare om “Marie Kühlers Showdansskola Entré bjuder på jubileumsshow med glitter och glamour”

Marie Kühlers Showdansskola Entré bjuder på jubileumsshow med glitter och glamour

Showdansskolan Entré i Örebro fyller 20 år. Skolan grundades av Marie Kühler som drevs av tanken att få dela med sig av dansglädjen till andra och skapa en plats för kreativa möten över generationsgränserna. Det visade sig att massvis av människor i alla åldrar längtade efter en plats att leva ut sina drömmar om att dansa.

Läs vidare om “Från novis till kursledare”

Från novis till kursledare

Vi säger ofta att på Medborgarskolan blir intresse till kunskap. Läs om vägen från novis till fullblodsproffs inom släktforskning.

Läs vidare om “Från släktforskningskurs till vänner för livet”

Från släktforskningskurs till vänner för livet

Varje torsdag mellan kl. 9.30 -12 hörs prat och skratt i Medborgarskolans lokaler. Då träffas Bouppteckningsgruppen som består av fem damer i mogen ålder och man kan ana att torsdagsförmiddagarna är en av veckans absoluta höjdpunkter.

Visa nästa artikel