Medborgarskolan Örebro

Välkommen till Medborgarskolan i Örebro. Här erbjuder vi kurser, utbildningar, studiecirklar och samarbeten med grupper och organisationer. Vi kan stolt konstatera att vi är en av Örebros största studieförbund med en bred verksamhet inom många ämnesområden. Vi finns på Fabriksgatan 18, Fredsgatan 14, Gamla gatan och Klostergatan - allt beroende på verksamhet och ämne.

Få lust att lära

Ladda upp ditt kunskapsbatteri med lustfyllda kurser, studiecirklar, föreläsningar eller varför inte företagsutbildningar. Hos oss finns alla varianter.

Vi finns även på Gamla gatan

På Gamla gatan har vi vår keramikateljé, där vi bedriver kurser för såväl barn som senior.

Danskurser på Showdansskolan Entré

På Fredsgatan 14, ligger vår dansskola, Marie Kühlers showdansskola Entré. Där erbjuder vi danskurser för barn från 2 år till senior. Vi erbjuder en mängd stilar, såsom showdans, stepp, ragga/dancehall, balett, danslek, streetdance m m.

På gång

Mer hos oss...

Läs vidare om "Showdansskolan Entré"

Showdansskolan Entré

Dansglädje för alla åldrar. Entré är dansskolan där glädje och show står i centrum. Vi vänder oss till alla åldrar. Hos oss kan du dansa showdans, streetdance, stepp, balett, barndans, ragga, breakdance, commercial jazz, lyrisk jazz, afrofusion, dancehall och för de allra minsta danslek! Varje vår avslutar vi terminen med en sprakande show. Dansskolan ligger centralt och har nära till buss och tåg.

Showdansskolan Entré

Vår värld

Läs vidare om "Alla kan tralla i Lottas Kör för alla"

Alla kan tralla i Lottas Kör för alla

Alla kan sjunga med rätt vägledning. Vår körledare Lotta tror att varje människa som föds har anlag för att sjunga. I Kör för alla får man vara med oavsett vilket erfarenhet och kunskap man har innan. Utvecklas det gör man tillsammans.

Läs vidare om "Från släktforskningskurs till vänner för livet"

Från släktforskningskurs till vänner för livet

Varje torsdag mellan kl. 9.30 -12 hörs prat och skratt i Medborgarskolans lokaler. Då träffas Bouppteckningsgruppen som består av fem damer i mogen ålder och man kan ana att torsdagsförmiddagarna är en av veckans absoluta höjdpunkter.