Ort
Göteborg
Startdatum
5 Mar 2024
Tid
09:00-15:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
42344
Pris
7 125 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Detta är en grundläggande utbildning i drejning på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper samt hanterar formgivning. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Detta är en grundläggande utbildning i drejning på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper samt hanterar formgivning. Utbildningen vänder sig till dig som vill utveckla en hantverksskicklighet inom drejning, förbereda dig inför högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. 

Innehåll:

Du som nybörjare börjar med att lära dig grunderna inom drejning och du som redan kan grunderna utvecklar dina idéer och tekniker med stöd och hjälp av ledaren. Med fokus på drejning går vi igenom hantering av lera, drejningens grunder och handgrepp. Vi kommer även gå igenom beskickning, engobering och glasering samt form, funktion och montering av keramiska kärl. 

Glasering är en konst i sig och kan ge väldigt olika resultat. Vi går igenom grunderna i glasyrteknik. 
Arbetet är fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar.
Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande.

Under kursen kommer du även ges tillfälle att göra ett processarbete, vilket ligger till grund för din egen keramiska formgivning. I utbildningen ingår också föreläsningar om drejning.

Kursledare:

Nike Kero är yrkesverksam konsthantverkare med tre års utbildning inom keramiskt hantverk med fokus på hantverksskicklighet och har haft ett flertal utställningar. 

https://www.instagram.com/nike_kero/

https://www.nikekero.com/


Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Lera och glasyr tillkommer med 95 :-/kg. Alla verktyg som behövs för kursen finns i vår keramikverkstad.

Bra att veta
För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på tre delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031-755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se 

Ort

Medborgarskolan Göteborg - Kungsten Keramik

Knipplagatan 10, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 7 125 kr

Summa: 7 125 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde