Ort
Limhamn
Startdatum
4 Maj 2024
Tid
13:00-19:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
12 st
Nummer
66294
Pris
13 995 kr

Om arrangemanget

Vill du arbeta med dina händer och kreativt skapande? Denna diplomutbildning i keramik fortsättning riktar sig till dig som vill förbereda dig för högre studier inom hantverket, som vidare vill utveckla ditt konstnärliga skapande eller som helt enkelt vill jobba med något energigivande.

Innehåll
Under utbildningens gång kommer vi att arbeta med projekt som hjälper dig att vidareutveckla tekniska- och hantverksmässiga kunskaper inom keramik och formgivning. Vi finputsar teknik till drejning och du provar mer avancerade drejtekniker som att dreja på block, dreja med drejpinne, dreja föremål med lock, "fyrkantiga" föremål och större föremål. Vi fördjupar oss i glasering och gör vår egna glasyrer. Vi upprepar tumma, kavla, ringla samt utmanar våra kunskaper och gör större saker med mer detaljer.

Vi kommer att varva praktik, teori, och föreläsningar men som deltagare kommer du huvudsakligen arbeta med det praktiska lärandet och få kunskap om material, verktyg och tillverkningsprocess. I varje projekt övar vi på att arbeta utifrån skissförslag till färdig keramik och kommer även gå igenom grunderna för glasering och dekor. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares individuella utveckling.

Under utbildningen uppmuntras du att utforska och utveckla ditt individuella keramiska formspråk som kommer ligga till grund för ett processarbete som utförs i slutet av utbildningen. Detta är ditt examensarbete.

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Upplägg
Utbildningen innefattar 72 klocktimmar (dvs 96 studietimmar) fördelat på 12 sammankomster. Vi träffas en gång i veckan (söndagar) 13:00-19:00 under 12 veckor. Utbildningen är förlagd till v5-v17 (uppehåll vecka 13).

Förkunskaper
Diplomutbildning Keramik eller likvärdig kunskap. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Observera att denna utbildning inte är på nybörjarnivå.

Utbildningsmaterial
Utbildningsmaterial ingår inte i avgiften. Materialkostnad för lera tillkommer med 85kr/kg. Alla verktyg som behövs för utbildningen finns i vår keramikverkstad men har du egna verktyg så får du gärna ta med dessa.

Tänk på att vi kommer att arbeta i en verkstadsmiljö där oömma kläder är att föredra. Ta gärna med dig ett förkläde, handduk att torka händerna på samt tåliga och bekväma skor.

Utbildare
Anne Sofie Skjold Møller är utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedekunstskolerne i Köpenhamn och arbetar förutom keramik även med installation, skulptur och socialitet.

Anmälan
Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda och korta den vid färre än sex deltagare. Vi startar vid fyra deltagare och kommer max vara 8 deltagare. Anmälan är bindande!

Finansiering
Utbildningen är inte studiemedelsberättigad.
Vill du delbetala, välj Medborgarskolan faktura och skriv i meddelanderutan att du vill delbetala. Det går att dela upp fakturan på upp till tre delar.

Kontakt
skane@medborgarskolan.se

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 13 995 kr

Summa: 13 995 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde