Ort
Stockholm
Startdatum
19 Jan 2026
Tid
08:30-16:30
Dagar
Mån, Lör, Sön
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Thomas Björk
Nummer
61734
Pris
31 995 kr

Om arrangemanget

Upptäck glädjen i att baka sötsaker och matbröd. Få en känsla för att jobba på konditori och bageri.

Innehåll

Utbildningen ger dig en utmärkt inblick i arbetet i ett bageri och i konditorvärlden. Utbildningen är öppen för alla intresserade.

Du lär dig baka från grunden.

  • Egenskaper hos olika mjölsorter, jäsmetoder och livsmedelshygien
  • Bemästra olika baktekniker
  • Kaffebröd, mjuka kakor och eclair
  • Vetebröd: kardemumma, kanel, knutar och semlor
  • Välkomponerade desserter
  • Choklad och praliner
  • Matbröd av olika sorter, foccaccia, grovt bröd och surdeg
  • Bakverk / Tårtor, anslag, prinsesstårta, maräng
  • Moussetårtor, olika typer av bottnar, anslag, maräng
  • Komponera eget bakverk, här får du möjlighet att praktisera de nya kunskaperna du lärt dig under utbildningen

Inspiration och idéer skall väckas till liv! Du lär dig behärska den svåra konsten att temperera choklad. Att tillverka en moussetårta eller en spännande dessert ger självförtroende och glädje. Genomgående under utbildningen pratar vi också om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri.

Med reservation för vissa ändringar.

Upplägg

Varje kurstillfälle startar med genomgång av de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan självständigt i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje tillfälle tar man med hem det som bakats eller lagats. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas. Vi använder ekologiska och fairtradeprodukter där det är möjligt. Genomgående pratas det även personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök.

  • 8 tillfällen inkl livsmedelshygienutbildning
  • Datumförändring kan ske samt prisrevidering

Kurslokal

Medborgarskolan, Hagagatan 23 A, utbildningsköket plan 5.

Schema

8 kurstillfällen

Måndagar kl 08.30-16.30

Datum: 19/1, 26/1, 2/2, 9/2, 16/2, 23/2 samt lördag-söndag 7/3 och 8/3.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Material

Mapp som fylls med recept under utbildningens gång och råvarukostnad ingår i avgiften. Sluttid kan variera beroende på vad som tillverkas.

Diplom

Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro samt med godkända kursmoment, får du ett diplom.

Kursledare

Thomas Björk är en hängiven bagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Thomas har även tävlat i bakning på tv.

Bra att veta

Anmälningsavgift: 1 000 kr faktureras i samband med anmälan. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här.

Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelandefältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 26 995 kr

Materialavgift: 5 000 kr

Summa: 31 995 kr

Du kanske också är intresserad av

Aktuellt

Mat och dryck

Dags för julgodis!

Vintertiden är här och vi närmar oss jul. Julen innebär tid för gemenskap med släkt och vänner. Samt självklart god mat och dryck.

Publicerad:
Helena Vincent
Läs vidare om "Dags för julgodis!"

Vad vill du lära dig mer om?